Angajații Căii Ferate au protestat în mai multe orașe. Solicită achitarea salariilor (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Angajații Căii Ferate au protestat în mai multe orașe. Solicită achitarea salariilor (VIDEO)

Angajații întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei” din Ocnița, Bălți, Bender și Basarabeasca au organizat proteste în contextul în care nu li s-au achitat salariile din luna noiembrie-decembrie. Șefii nodurilor feroviare au trimis din nou scrisori președintelui țării și președintelui parlamentului, în care au solicitat să fie luate măsuri urgente în legătură cu situația creată.

„De câțiva ani, angajații nu au primit haine de lucru, încălțăminte și echipamente de protecție individuală. Nu ne sunt asigurate condiții pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Din cauza lipsei de combustibil, materialele nu sunt livrate la locul de muncă a angajaților Căii Ferate. Muncitorii sunt aduși în pragul disperării. Nu au bani pentru a cumpăra produse alimentare. În ultimii ani, conducerea întreprinderii nu a respectat deciziile guvernului privind mărirea salariilor. Pentru acest lucru, nici un director al întreprinderii nu a fost atras la răspundere”, se arată într-o scrisoare a nodului feroviar Basarabeasca.

Amintim că angajații Î.S „Calea Ferată a Moldovei” au anunțat că vor organiza proteste în cazul în care nu vor primi salariile până pe 25 aprilie. Pe 12 aprilie, liderii sindicatului din domeniul feroviar au expediat o scrisoare președintelui țării și președintelui parlamentului, în care au solicitat achitarea salariilor pentru patru luni.

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a solicitat convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta problemele de la Î.S „Calea Ferată a Moldovei”.

Comisia parlamentară de anchetă a stabilit că în ultimii 10 ani, întreprinderea „Calea Ferată a Moldovei” a fost prejudiciată cu peste 1, 5 miliarde de lei.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: