Muncitorii de la Calea Ferată Ocnița organizează un nou protest. Când va avea loc?
Full Article 2 minutes read

Muncitorii de la Calea Ferată Ocnița organizează un nou protest. Când va avea loc?

Angajații nodului feroviar Ocnița organizează o nouă acțiune de protest. Cer să li se plătească salariu pe care nu l-au primit de câteva luni.

Potrivit unui membru al grupului „Feroviarii Moldovei” de pe Facebook, protestul va avea loc pe 26 februarie la ora 12:00.

Menționăm că angajații feroviari nu și-au primit salariile de mai mult de trei luni. Restanțele salariale ale companiei Calea Ferată a Moldovei sunt de 69 de milioane de lei.

Pe 22 februarie, angajații nodului feroviar Ocnița au protestat. Au cerut să-și primească salariile. Președintele comitetului sindical al nodului Ocnița l-a contactat telefonic pe directorul întreprinderii, Adrian Onceanu, cerând să vină la Ocnița și să le explice oamenilor de ce nu li s-au plătit salariile și de unde să ia bani pentru existență.

Onceanu a spus că „face tot posibilul pentru a plăti salariile angajaților”, promițând că până la sfârșitul săptămânii oamenii vor primi banii.

Faptul că angajaților Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” nu le sunt plătite salariile deja de câteva luni a devenit cunoscut la sfârșitul lunii decembrie, când aceștia au început să protesteze. La 22 decembrie, lucrătorii căilor ferate din Basarabeasca au ieșit la protest, iar la 5 ianuarie, au protestat feroviarii din Ocnița. Aceștia au declarat că nu și-au primit salariile încă din luna octombrie și că nu au cu ce trăi.

La CFM sunt demult probleme mari privind achitarea salariilor pentru angajații. În ultimii cinci ani, întârzierile au devenit permanente. Ion Zaporojan, președintele Federației Sindicale a Feroviarilor, a menționat că războiul din Ucraina este una dintre cauzele insuficienței de bani în întreprindere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: