„Ar trebui toți să ne izolăm și să ne testăm”. Alaiba și Sîrbu, despre ședința parlamentului, deși doi deputați sunt infectați cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

„Ar trebui toți să ne izolăm și să ne testăm”. Alaiba și Sîrbu, despre ședința parlamentului, deși doi deputați sunt infectați cu COVID-19

Deputații Dumitru Alaiba (PAS) și Serghei Sîrbu (Pro Moldova) au atras atenția că toți parlamentarii ar trebui să se autoizoleze și să fie testați pentru COVID-19, după ce doi dintre colegii lor s-au infectat. Aceștia consideră că nu este corectă convocarea ședinței legislativului și dezbaterea moțiunii de cenzură în astfel de condiții.

„Când Nichiforciuc era confirmat cu COVID19, ne-au trimis pe două săptămâni acasă, să ne testăm, chestii. Pentru că le încurca parlamentul. Acum că trebuie de accelerat repejor cu această moțiune de cenzură, cât nu au mai părăsit câțiva minoritatea parlamentară. Dacă socialiștii își vor încălca propriul precedent de a trimite deputații în izolare și acum, vor demonstra în fapte că măsura precedentă de a obstrucționa activitatea parlamentului a fost una abuzivă și, ziceam eu, penală”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Deputații Igor Himici și Vladimir Vitiuc au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.Biroul Permanent se convoacă pentru a…

Posted by Dumitru Alaiba on Sunday, 19 July 2020

Și deputatul din grupul parlamentar Pro Moldova Serghei Sîrbu a atras atenția asupra atitudinii diferite a conducerii parlamentului.

„Ne încurcă parlamentul – zicem că Nichiforciuc e bolnav de COVID 19 și trimitem deputații în izolare pe 14 zile. Ne trebuie parlamentul – organizăm ședință plenară cât ai zice pește, chiar dacă 2 deputați sunt infectați de COVID-19, au fost la ședința plenară de joi și respectiv ar trebui toți să ne izolăm și să ne testăm. Așa funcționează un stat controlat de bufonul din președinție”, a menționat Sîrbu.

Ne încurcă Parlamentul – zicem că Nichiforciuc e bolnav de COVID 19 și trimitem deputații în izolare pe 14 zile. Ne…

Posted by Sîrbu Sergiu on Monday, 20 July 2020

Amintim că astăzi, la ora 14:00, se va desfășura ședința parlamentului, în cadrul căreia va fi examinată moțiunea de cenzură contra guvernului Chicu. Decizia a fost luată tot astăzi, de Biroul permanent al parlamentului. Asta în pofida faptului că în dimineața de 20 iulie reprezentanții Partidului „ȘOR” au anunțat că doi dintre deputații fracțiunii parlamentare au fost testați pozitiv cu COVID-19 și că și alți parlamentari prezintă simptome specifice coronavirusului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: