„Avem cele mai performante utilaje de înfrumusețare, cu sprijinul financiar Microinvest” – Alina Andronic, fondatoare Mostelle

Orice femeie dorește să fie frumoasă. În lumea modernă, procedurile de înfrumusețare au devenit tot mai eficiente și diverse, datorită utilajelor moderne disponibile în saloane. Alina Andronic, fondatoarea centrului Mostelle și clientă Microinvest și-a început activitatea în domeniul estetic în anul 2015. Clientele mulțumite și perspectivele frumoase au motivat-o să inaugureze un centru de estetică complex, în care femeile au posibilitatea să se facă frumoase rapid și sigur. Așa a luat viață Mostelle.  

Anul acesta, centrul de estetică Mostelle s-a „înnoit” cu utilaj exclusiv în Moldova pentru procedura de epilare definitivă cu laser, procurat cu suportul financiar Microinvest. Alina spune că rezultatele acestui utilaj sunt pur și simplu uimitoare, la fel și numărul de doritoare care aleg să-și facă această procedură-minune. A fost o investiție mare, dar care le-a adus afacerea la un nou nivel, iar fondatoarea este încrezută că nu se vor opri aici, mai ales că au alături un partener care îi sprijină și protejează, cum este Microinvest.

– Alina, ce servicii de înfrumusețare oferă centrul Mostelle și de unde a apărut ideea fondării?

– Cât de banal nu ar suna, ideea centrului Mostelle a luat viață la noi acasă, în 2015, când am început să mă ocup cu tratamentele de păr. Chiar dacă aveam cliente puține, am observat că există perspective în acest domeniu, iar asta m-a motivat spre ceva mai mult. În scurt timp, am închiriat primul nostru salon micuț, unde pe lângă tratamentele de păr făceam și proceduri de remodelare corporală. Fluxul de clienți a început să crească, ca în 2016 să trecem aici, să ne diversificăm la maxim serviciile și să devenim un salon complex, cunoscut și recomandat de către femeile din toată țara. Astăzi la Mostelle, clientele pot beneficia de proceduri de remodelare corporală, masaj, epilare definitivă, tratamente pentru păr și cosmetologice la cele mai înalte standarde.

– Care este cea mai populară procedură în centrul vostru?

– În ultimii 2 ani ne-am înnoit practic toate utilajele din salonul nostru. La noi femeile pot să încerce cele mai noi și eficiente tratamente de înfrumusețare din țară. La moment cea mai populară procedură este epilarea definitivă cu Laser Diode. Salonul nostru deține unul din cele mai performante utilaje de epilare definitivă din lume – LighSheer Desire, de la Lumenis. Siguranța, confortul și rapiditatea oferită de acest utilaj fac epilarea definitivă o procedură tot mai des solicitată de către femeile moderne. Tot la Mostelle, clientele pot încerca proceduri cunoscute precum electrostimularea, care înlocuiește sportul activ, tratamentul cosmetologic cu aparatul HYDRAFACIAL, cunoscut ca procedura „covorul roșu” și alte tratamente inovatoare.

– Cu ce provocări se confruntă o afacere în domeniul înfrumusețării?

– În acest domeniu există aceleași provocări ca și în orice tip de afacere, dar dacă oferi niște servicii calitative, cu siguranță vei avea succes. Noi am pus accentul anume pe calitate, în care am investit cel mai mult. Ne-am crescut salonul prin forțele proprii și investiții în active, adică în utilaje moderne și performante, cu rezultate uimitoare. Pot spune cu încredere că majoritatea clientelor noastre vin prin recomandări, ele văd rezultatele după doar câteva proceduri și asta e posibil doar prin utilaje de top, abordarea individuală și combinarea după protocol a mai multor tratamente.

– Cum a început colaborarea cu Microinvest?

– Totul a fost foarte simplu. Am ales 3 companii financiare care îmi insuflau încredere și am transmis cererea online. Primii m-au sunat cei de la Microinvest. A fost un fel de „cine e mai ager”, iar asta m-a făcut să am încredere și mai mult în această companie, de la prima interacțiune. Mi-a plăcut în primul rând abordarea personalizată față de fiecare client și desigur operativitatea. Mi s-a acordat importanța și imboldul de care am avut nevoie și, cel mai important, au văzut potențial în ideea mea. Eu anterior nu luasem niciun credit, nu aveam experiență deloc în finanțare, mai ales pentru afaceri. Sigur că eram neîncrezută și stresată, dar expertul meu în creditare, Ștefan, m-a încurajat și mi-a explicat fiecare pas. Sunt recunoscătoare, am reușit să ajungem la așa rezultate pentru că am fost susținuți, atunci când am avut nevoie, iar asta e cel mai important.

– Să fii antreprenor e dificil uneori, dar mai ales să fii antreprenoare. Ce recomandări le-ați oferi celor care încă stau la dubii să-și dezvolte o afacere în Moldova?

– Să aibă curaj, să planifice cât mai responsabil fiecare pas și să tindă mereu spre rezultate frumoase. M-am convins din propria experiență, ca să ai succes în orice afacere, inclusiv în domeniu înfrumusețării trebuie să ții cont de câteva lucruri: cu ce lucrezi, cum lucrezi și cum deservești clienții, ca mai apoi să te recomande și să revină la tine. La Mostelle, noi am ales să investim în cele mai bun utilaje, locație și specialiști. Pentru că vrem să oferim ce e mai bun clienților noștri, asta îmi doresc să primesc eu, și respectiv, tot asta ofer. Da, e dificil uneori să fii antreprenoare, dar e și atât de plăcut când vezi că oamenii care aleg serviciile tale sunt mulțumiți.

* Microinvest este unicul OCN din Moldova, deținător al certificatului internațional de calitate – SMART. Acesta presupune un proces de creditare responsabil și transparent, bazat pe principii internaționale de deservire a clienților, abordare respectuoasă, corectă și echitabilă.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Performanță pentru Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică: elevii au obținut două medalii de argint și două mențiuni de onoare

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de argint și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică ce s-a desfășurat în Paris, Franța, în perioada 17 – 25 iulie 2025.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, medaliați cu argint sunt Alex Secrieru și Darius Graur, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău, iar mențiunile de onoare au fost obținute de Victor Sandu, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău, și Vadim Arhip, elev la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Chișinău.

În cadrul celei de-a 55-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Fizică au participat 406 elevi din 87 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 5 elevi și 2 profesori:

  • Darius Graur, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Alex Secrieru, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Victor Sandu, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Cristian Sochirca, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  • Vadim Arhip, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, mun. Chișinău;
  • Cârlig Sergiu, doctor în științe fizice, Institutul de Fizică Aplicată, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei;
  • Serghei Bâzgan, doctor în științe fizice, Institutul de Fizică Aplicată, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul adjunct al echipei.

Fără taxe de roaming pentru moldoveni în UE, din 2026. Consiliul UE a dat undă verde

Începând cu 1 ianuarie 2026, cetățenii Republicii Moldova vor putea folosi serviciile de telefonie mobilă în Uniunea Europeană fără costuri suplimentare. Decizia a fost adoptată astăzi, 25 iulie, de Consiliul UE, vizând integrarea Moldovei în zona „Roam like at home” („Roaming ca acasă”). O decizie similară a fost luată pentru Ucraina pe 14 iulie.

Astfel, moldovenii aflați în UE, dar și cetățenii europeni care călătoresc în Moldova, vor putea efectua apeluri, trimite mesaje și utiliza date mobile fără tarife de roaming. De asemenea, se garantează aceeași calitate și viteză a serviciilor mobile ca acasă, iar apelarea serviciilor de urgență va fi gratuită.

„Decizia privind Moldova va sprijini integrarea economică treptată a țării în piața internă a UE – unul dintre obiectivele Acordului de Asociere semnat în 2016”, se menționează în comunicatul emis de Consiliul UE.

În prezent, cetățenii și companiile moldovenești beneficiază deja de tarife de roaming reduse datorită unui acord încheiat în 2024.

Decizia privind eliminarea tarifelor de roaming va intra în vigoare pentru ambele țări pe 1 ianuarie 2026.

(VIDEO) Un dezvoltator din Chișinău a lansat un joc-simulator despre munca unui controlor de troleibuz

Un troleibuz moldovenesc a fost recreat într-un joc video, unde personajul principal este un taxator. Dezvoltatorul din Chișinău, Vadim Andreev, a conceput un simulator în care persoanele pot vinde și verifica bilete, controla fluxul de pasageri și chiar să facă față celor care nu plătesc pentru călătorie. Pentru o experiență completă, jocul redă detalii caracteristice țării noastre: trasee cunoscute, priveliști stradale, denumiri și afișe utohtone, bancnote și abonamente pentru transport. Dezvoltatorul a povestit cum i-a venit ideea de a crea proiectul „Troleu”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Андрей Мардарь/ NewsMaker.md

Ministerul Justiției, precizări după eliberarea lui Platon: „Nu minimalizează șansele de extrădare”

Ministerul Justiției susține că eliberarea pe cauțiune a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, reținut anterior în Regatul Unit, „nu minimalizează” șansele de extrădare în Republica Moldova. Potrivit instituției, aceasta este o măsură preventivă care nu influențează procedura de extrădare.

Ministerul Justiției a menționat că cererea de extrădare pe numele lui V. Platon, în adresa autorităților britanice, a fost transmisă de Ministerul Justiției la 14 mai 2025. Cererea vizează trei cauze penale care actualmente sunt pe rolul instanțelor de judecată. O cerere de extrădare a aceleiași persoane a fost transmisă și din partea Procuraturii Generale. În baza acesteia, la 13 martie 2025, V. Platon a fost reținut de autoritățile britanice.

Cele două cereri de extrădare au fost conexate și vor fi examinate într-o singură procedură. Astfel, instanțele britanice urmează să pronunțe o decizie privind extrădarea în perioada 24–28 noiembrie 2025.

Amintim că Veaceslav Platon a fost reținut în Marea Britanie pe data de 14 martie. Procuratura Generală anunța la acea vreme că autoritățile de la Chișinău colaborează cu cele britanice pentru a organiza procedurile necesare în vederea extrădării lui Platon în Republica Moldova.

Pe 23 iulie, un tribunal din Londra a fost de acord cu eliberarea lui sub cauțiune, pentru 330 de mii de lire – echivalentul a circa 7,4 milioane de lei. Procurorii britanici au comunicat că intenționează, însă, să conteste această decizie, iar în consecință Platon va rămâne în arest până la examinarea apelului într-o instanță superioară. Pe 24 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a declarat că este vorba doar despre o „schimbare a măsurii preventive”, iar decizia privind extrădarea urmează a fi luată de autoritățile britanice la sfârșitul lunii noiembrie, conform calendarului stabilit anterior.

Totuși, pe 25 iulie, Veaceslav Platon a publicat mai multe mesaje pe rețelele de socializare, inclusiv o fotografie făcută pe o stradă din Londra, însoțită de comentariul: „Destul de ciufulit, dar nu învins”. Jurnalista Natalia Morari, cu care Platon are un copil, a confirmat pe canalul său de Telegram că mesajul în care Platon anunță că este „din nou” alături de urmăritorii săi a fost scris de omul de afaceri, sugerând astfel că acesta a fost eliberat din arest.

Ulterior, Procuratura Generală a confirmat eliberarea din arest, pe cauțiune, a lui Veaceslav Platon. Potrivit PG, decizia a fost luată după ce acesta a îndeplinit condițiile stabilite de instanță.

***

Platon este cercetat în dosarul penal denumit generic „Laundromat”. Acesta este acuzat de organizarea și conducerea unei organizații criminale și de organizarea pronunțării cu bună-știință de către judecător a unei hotărâri, sentințe, decizii sau încheieri contrare legii.

La fel, Platon este acuzat de organizarea abuzului de serviciu săvârșit în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale, precum și de organizarea fabricării, deținerii și folosirii unor documente oficiale false, săvârșite de două sau mai multe persoane. O altă acuzație pe care procurorii i-o aduc controversatului om de afaceri și politician este organizarea spălării banilor de o organizație criminală, în proporții deosebit de mari.

Omul de afaceri pledează nevinovat.

Андрей Мардарь/ NewsMaker.md

Platon, reacție după ce a fost condamnat la 24 de ani de închisoare în Rusia: „Niciun sens”

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a reacționat după ce o judecătorie din Moscova l-a condamnat, în lipsă, la 24 de ani de închisoare pentru spălare de bani. Într-o postare publicată pe canalul său de Telegram, Platon a ironizat pedeapsa, susținând că aceasta nu are „niciun sens”.

„La pedeapsa anterioară de 20 de ani s-au mai adăugat încă 4. Niciun sens, doar un motiv în plus să se facă zgomot. Parcă ar fi oameni maturi, dar se ocupă cu prostii”, a scris Platon.

Precizăm că Veaceslav Platon a fost condamnat de către o judecătorie din Moscova la 24 de ani de închisoare, în lipsă, pentru implicarea într-un sistem de spălare de bani prin care ar fi fost transferate ilegal peste 48 de miliarde de ruble (aproximativ 500 milioane de euro) din Rusia în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale din Moscova, Platon ar fi organizat între 2013 și 2014, împreună cu alți complici, un grup criminal care a efectuat transferuri valutare fictive din băncile rusești către conturile Moldindconbank, folosind documente false.

***

Amintim că în 2023, Veaceslav Platon a fost condamnat la 20 de ani de închisoare cu regim strict, de un tribunal din Moscova, scrie agenția TASS. Potrivit sursei citate, Platon a fost găsit vinovat de retragerea ilegală de fonduri în valută străină din Federația Rusă în valoare de peste 126 de miliarde de ruble. Cazul a fost judecat în lipsa lui Platon, aflat în urmărire internațională.

Potrivit sursei citate, Veaceslav Platon a fost amendat cu 2,5 milioane ruble, chivalentul a circa 28 mii dolari. La fel, instanța a dispus confiscarea proprietăților pe numele lui Platon, în beneficiul statului.

Conform datelor, Platon împreună cu fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin au creat o comunitate criminală pentru a retrage bani din Rusia. Valoarea totală a tranzacțiilor a depășit 126 de miliarde de ruble rusești.

Menționăm că „Laundromat” este cea mai mare operațiune de spălare a banilor prin băncile din Republica Moldova. În cadrul schemei „Laundromat”, din 2010 până în 2013, au fost spălați cel puțin 22 de miliarde de dolari, bani retrași din băncile Federației Ruse. În 2016, în Moldova au fost deschise dosare penale împotriva a 15 judecători care au luat decizii cu privire la așa-numita „spălătorie ruseasc”.

În R. Moldova, Platon este acuzat de organizarea și conducerea unei organizații criminale și de organizarea pronunțării cu bună-știință de către judecător a unei hotărâri, sentințe, decizii sau încheieri contrare legii.

La fel, Platon este acuzat de organizarea abuzului de serviciu săvârșit în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale, precum și de organizarea fabricării, deținerii și folosirii unor documente oficiale false, săvârșite de două sau mai multe persoane.

O altă acuzație pe care procurorii i-o aduc controversatului om de afaceri și politician este organizarea spălării banilor de o organizație criminală, în proporții deosebit de mari.

Omul de afaceri pledează nevinovat.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: