„Avem mai multe cereri de chemare în judecată împotriva CEC-ului și a fraudării procesului electoral.” Dorin Chirtoacă, nemulțumit și de sistemul electronic de vot
Full Article 2 minutes read

„Avem mai multe cereri de chemare în judecată împotriva CEC-ului și a fraudării procesului electoral.” Dorin Chirtoacă, nemulțumit și de sistemul electronic de vot

Candidatul Mișcării politice UNIREA (MPU) la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă, a anunțat că a depus mai multe cereri de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC), acuzând de fraudarea procesului electoral.

„Avem mai multe cereri de chemare în judecată împotriva CEC-ului și a fraudării procesului electoral.
CSJ nu a examinat încă solicitarea noastră de a-l exclude pe Dodon din cursa electorală”, a scris Dorin Chirtoacă într-o postare pe pagina sa de facebook.
Potrivit candidatului la prezidențiale, acesta a depus și mai multe cereri la Curtea de Apel, cu privire la erorile din sistemul electronic.
„La Curtea de Apel am depus încă o cerere privind erorile din sistemul electronic”, a adăugat Chirtoacă.

Amintim că pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni. Pentru alegătorii din stânga Nistrului au fost deschide 42 de secții de votare.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: