Ghimpu, supărat pe Chirtoacă pentru că l-a susținut pe Carp în campanie? „Nu are nici un viitor în PL”
Full Article 2 minutes read

Ghimpu, supărat pe Chirtoacă pentru că l-a susținut pe Carp în campanie? „Nu are nici un viitor în PL”

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, susține că fostul primar al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă, care îi este și nepot, nu are nicio șansă să revină la funcția de președinte al PL. Politicianul a făcut declarația în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8. Potrivit lui, un membru de partid, care nu și-a susținut colegii în campania electorală, nu are nici un viitor în cadrul formațiunii politice.

„Nu are nicio șansă să preia conducerea PL. Acei care în campanie nu au fost de partea partidului din care fac parte, nu mai au nici un viitor în PL. Aceasta este poziția mea fermă. Indiferent de rudenie și chestii. Partidul care te-a ridicat, te-a crescut, te-a ajutat să deții niște funcții și să-l lași… Cauza nu se lasă la marginea drumului”, a declarat Mihai Ghimpu.

Liderul PL s-a arătat deranjat că Chirtoacă ar fi ales să îl susțină în campania electorală pentru funcția de primar de Chișinău pe candidatul PAS, Lilian Carp, care este fost membru al PL, și nu pe candidatul formațiunii politice, Ion Purice.

„L-a susținut pe Carp, aici, la dvs. Înțeleg ca să nu câștige Ceban, dar chiar și așa. Ca să ei o decizie politică, trebuie să te pricepi la ea. Era clar din start că Ceban câștigă alegerile și nu trebuia să mizeze pe Lilian Carp, pentru că e ca și cum ai miza pe o capră stearpă, înțelegeți?”, a conchis Ghimpu.

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Moldova au fost organizate alegeri locale generale. Datele preliminare oferite de Comisia Electorală Centrală arată că Ion Ceban, candidatul Mișcării Alternativa Națională, a obținut 50,62% din voturi. Pe locul doi s-a plasat candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, care a obținut 28,23% din sufragii. Candidatul PL, Ion Purice a obținut 0,45 la sută din sufragii.

Fostul primar de Chișinău Ion Ceban a revenit, astfel, la șefia Primăriei capitalei din primul tur ale alegerilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: