Avocatul Poporului s-a autosesizat pe cazul scrisorii citite de Voronin cu privire la unitatea militară din Bălți
Full Article 1 minutes read

Avocatul Poporului s-a autosesizat pe cazul scrisorii citite de Voronin cu privire la unitatea militară din Bălți

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la pretinsele nereguli dintr-o unitate militară din Bălți, făcute publice de deputatul comunist Vladimir Voronin. Ombudsmanul menționează că vor fi întreprinse acțiuni în acest sens, iar detalii vor fi oferite ulterior. 

„Avocatul Poporului, Ceslav Panico, s-a autosesizat din oficiu în cazul pretinselor nereguli mediatizate la Brigada de Infanterie Monitorizată „Moldova” și va întreprinde acțiunile procesuale prevăzute de Legea nr.52 din 03.04.2014 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul). Oficiul Avocatului Poporului va veni cu detalii pe parcurs”, se arată într-o declarație.

De menționat că pe 1 iulie, deputatul comunist Vladimir Voronin a dat citire unei scrisori, în fața presei, în care este descrisă o pretinsă situație dintr-o unitate militară din Bălți. În răvaș, care ar fi fost expediat de către un grup de soldați, aceștia se plâng că superiorii își bat joc de ei, insultându-i, ținându-i în soare, fără apă potabilă. Mai mult, aceștia ar fi și bătuți.

De menționat că și Ministerul Apărării s-a autosesizat în acest caz. În context, reprezentanții instituției au invitat deputații să viziteze unitatea militară, pentru a vedea care este „situația reală”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: