Banca Comercială Română pregătește vânzarea filiale din Chișinău către Victoriabank
Full Article 2 minutes read

Banca Comercială Română pregătește vânzarea filiale din Chișinău către Victoriabank

Banca Comercială Română S.A. și Banca Comercială Victoriabank S.A., una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău S.A.. Victoriabank este a treia bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 de sedii în toată țara, informează hotnews.ro pe 30 martie.

Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în a doua parte a acestui an și este necesar să îndeplinească mai multe condiții suspensive, inclusiv aprobarea Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova. Până la primirea aprobărilor, BCR Chișinău și Victoriabank își vor desfășura activitatea independent, după care va avea loc integrarea BCR Chișinău în Victoriabank.

BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru unități, două în Chișinău, respectiv câte o unitate în Cahul și Bălți.

„Această achiziție reconfirmă misiunea Victoriabank de a-și consolida poziția pe piața bancară și angajamentul de a fi un susținător al economiei Republicii Moldova. Victoriabank și BCR Chișinău au un model de business asemănător, cu produse și servicii pentru clienții persoane fizice și juridice. Apreciem realizările de până acum ale BCR Chișinău și loialitatea ridicată a clienților săi”, a declarat Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: