Banii scuză ecologia. Ministrul Mediului explică decizia de prelungire a Autorizaţiei de Mediu pentru Uzina din Rîbniţa
Full Article 2 minutes read

Banii scuză ecologia. Ministrul Mediului explică decizia de prelungire a Autorizaţiei de Mediu pentru Uzina din Rîbniţa

Decizia de prelungire cu o lună a autorizaţiei de Mediu a Uzinei Metalurgice din Rîbniţa reprezintă un compromis pentru ca malul drept al Nistrului să cumpere în continuare energie electrică la un preţ rezonabil. Declarația a fost făcută de către ministrul Mediului Iuliana Cantaragiu, citată de Radio Moldova.

Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, spune că această decizie, adoptată de către Comisia Situaţii Excepţionale, este un compromis în beneficiul cetăţenilor din Republica Moldova.

A fost exercitat un control în baza cererii pentru eliberarea autorizaţiei. Au fost identificate mai multe neconformităţi. A fost luată decizia de respingere a autorizaţiei, însă în acelaşi timp, acesta a constituit obiectul unor negocieri mai largi – preţul la curentul electric, mobilitatea oamenilor, agricultorilor din regiunea Dubăsari şi mai multe subiecte. Respectiv a fost luată decizia pentru a oferi totuşi această autorizaţie. Este un compromis. Aşteptăm mai departe să vedem cum evoluează lucrurile”, a spus Iuliana Cantaragiu.

Uzina Metalurgică de la Rîbniţa, care este un importator de deşeuri metalice din Uniunea Europeană, este înregistrată ca agent economic în Republica Moldova, dar se află de facto sub controlul administraţiei de la Tiraspol. Potrivit unor experţi, întreprinderea este unul dintre principalii finanţatori ai bugetului regiunii transnistrene.

Amintim că, pe 30 august, Agenţia de Mediu a refuzat să prelungească licenţa din cauza unor probleme tehnice. Pe 6 septembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a prelungit, până la 30 septembrie 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe pentru Uzina Metalurgică de la Rîbniţa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: