DOC Autoritățile au prelungit autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbniţa 
Full Article 2 minutes read

DOC Autoritățile au prelungit autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbniţa 

Autoritățile Republicii Moldova au prelungit, până la 30 septembrie 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe pentru Uzina Metalurgică de la Rîbniţa. 

O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.

Se menționează că Agenţia de Mediu va emite în termen de o zi lucrătoare de la depunerea cererii de către SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, actul permisiv – „Autorizaţia de mediu pentru gestionarea deşeurilor”, cu valabilitatea până la 30 septembrie 2022.

Totodată, potrivit deciziei, SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească” a fost obligată să înlăture neajunsurile constatate în decizia de refuz emisă de Agenţia de Mediu pe 26 august curent.

Precizăm că decizia CSE a fost luată în pofida faptului că, potrivit unui aviz publicat pe 26 august, Agenția de Mediu a refuzat eliberarea autorizației de mediu pentru gestionarea deșeurilor, pentru activitatea de colectare și tratare a deșeurilor de metale feroase și neferoase în amplasamentul din or. Rîbnița.

La sfîrșitul lunii iunie, autorizația de mediu temporară pentru Uzina Metalurgică de la Rîbniţa a fost prelungită pentru încă două luni. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale și potrivit ministrei mediului Iuliana Cantaragiu, a constituit un compromis pentru a obține un preț redus la energia electrică.

Mai exact, prin decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Uzina de la Rîbniţa a primit două autorizaţii – una de gestionare a deşeurilor și una de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe.

La începutul lunii iunie, uzina a depus o cerere pentru a obține autorizația de mediu pentru o perioadă de 5 ani. Solicitarea urma a fi examinată în termen de 90 de zile.

Uzina metalurgică de la Râbnița este unul dintre principalii finanțatori ai bugetului regiunii separatiste din stânga Nistrului. Potrivit unui raport al pretinsului minister al dezvoltării economice de la Tiraspol, la sfârșitul anului trecut, vânzările uzinei au fost de peste 400 milioane de dolari. Ceea ce reprezintă jumătate din cifra totală a exporturilor regiunii transnistrene, notează TVR Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: