Bulgaria va deschide la Taraclia o filială a universității din Ruse. Acord semnat la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Bulgaria va deschide la Taraclia o filială a universității din Ruse. Acord semnat la Chișinău

Bulgaria va deschide la Taraclia o filială a Universității „Angel Kanchev” din Ruse. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi, 26 martie, în marja Comisiei mixte interguvernamentale moldo-bulgare, care s-a desfășurat la Chișinău. Evenimentul a fost prezidat de ministrul Energiei, Victor Parlicov, și viceministra Economiei și Industriei din Bulgaria, Irina Shtonova.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Energiei, atât Bulgaria, cât și Moldova, și-au reafirmat interesul, în cadrul Comisiei, pentru consolidarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul energiei, cu accent pe segmentul gazelor naturale, produselor petroliere și energiei electrice.

Sursa citată precizează că cele două părți au făcut schimb de informații cu privire la prioritățile în domeniul energetic și au discutat despre modalitățile de stimulare a colaborării între instituțiile publice și companiile din diverse sectoare.

„Ambele părți au convenit să examineze oportunitățile de cooperare în domeniul eficienței energetice și al surselor de energie regenerabilă, dezvoltării rețelelor electrice, modernizării și digitalizării acestora”, precizează Ministerul Energiei în comunicatul emis.

De menționat că Bulgaria s-a clasat pe locul 11 printre principalii partenerii comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 1,8% din volumul comerțului total. Valoarea comerțului exterior al Moldovei cu Bulgaria a înregistrat în anul 2023 suma de 233 milioane de dolari. În țara noastră activează 176 de întreprinderi cu capital bulgar, investițiile însumând 118,5 mln. lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: