Campania „Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024”

Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.

În cadrul acestui eveniment, campania socială «Puterea Omeniei» a Farmaciei Familiei a fost desemnată «Proiectul Social al Anului 2024» de către Global Pharmaceutical Leaders’ Club, concurând cu peste 20 de companii sociale. Această distincție subliniază angajamentul nostru față de comunitate și binele oamenilor.

Vă asigurăm că vom continua să ne implicăm activ în proiecte sociale care aduc un impact pozitiv comunității, contribuind astfel la o sănătate mai bună și un viitor mai bun pentru toți.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Semnezi digital, direct de pe eSIM, cu semnătura mobilă de la Moldcell

Dacă folosești deja un smartphone modern și ai trecut pe eSIM, ai acum un motiv în plus să spui adio complet cartelei fizice. Moldcell oferă de acum posibilitatea de a activa semnătura mobilă direct pe eSIM, fără alte dispozitive sau pași complicați. O funcționalitate practică, care adaugă un plus de flexibilitate și confort în viața digitală de zi cu zi.

Cu semnătura mobilă activată pe eSIM, poți semna documente oficiale – contracte, declarații, cereri – direct de pe telefon, fără să mai depinzi de SIM-ul fizic. Serviciul este disponibil pentru telefoanele compatibile (Apple, Samsung, Xiaomi, OPPO) și se activează gratuit, pe baza buletinului, în orice magazin Moldcell. Nu implică costuri lunare, iar semnătura este valabilă timp de doi ani – plătești doar atunci când o folosești.

eSIM-ul înseamnă mai multă autonomie: poți avea mai multe numere pe același dispozitiv, comuți rapid între ele și elimini grija pierderii cartelei. Adăugând și Semnătura Mobilă, telefonul devine un adevărat instrument de lucru pentru cei care semnează frecvent documente, lucrează de la distanță, călătoresc sau preferă interacțiunile digitale.

Trecerea de la SIM fizic la eSIM aduce și un beneficiu de mediu – mai puțin plastic, mai puțin ambalaj, mai puțin transport. Este o soluție cu impact pozitiv în reducerea amprentei ecologice, parte din angajamentul Moldcell pentru sustenabilitate. Compania a lansat deja mai multe inițiative în această direcție și este prima companie privată care a semnat Memorandumul de Înțelegere cu ONU Moldova pentru susținerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Prin acest acord, se deschid noi parteneriate între Moldcell și agențiile ONU din țară, pentru proiecte dedicate dezvoltării durabile.

Într-o lume tot mai digitală, Semnătura Mobilă direct pe eSIM vine ca un răspuns firesc la nevoia de eficiență, mobilitate și grijă față de resurse.

Despre Moldcell: Moldcell este operatorul de telecomunicații din Moldova care oferă o gamă largă de servicii mobile, inclusiv voce, internet mobil, televiziune și Internet fix prin Fibră optică și servicii financiare mobile. Moldcell se angajează să ofere clienților săi cea mai bună experiență posibilă și să sprijine dezvoltarea sustenabilă a economiei în Moldova prin conectivitate, servicii digitale și financiare.

(VIDEO) Dodon și Vlah admit o coaliție/ Rectorul UTM, pe lista PAS la alegeri/ Val de căldură peste Moldova

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— A ucis calul vecinului și va sta șapte ani la pușcărie
— Atac nocturn asupra Kievului: scara unui bloc s-a prăbușit și există morți
— Încă 19 cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați din Israel
— Nume noi pe lista PAS la alegerile parlamentare
— Cod galben de caniculă. Ce temperaturi vor fi la umbră
— PSRM a marcat Ziua Suveranității cu un miting în fața Parlamentului
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

NewsMaker

Dodon, Vlah și Tarlev au ieșit în stradă, de Ziua Suveranității: „Să trimitem PAS și pe Sandu în istorie”

Socialiștii au ieșit în stradă pe 23 iunie, zi în care Republica Moldova marchează 35 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate. La manifestație au participat și deputați ai Blocului Socialiștilor și Comuniștilor, precum și liderii Partidului „Inima Moldovei”, Irina Vlah, și ai Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev. Protestatarii au criticat politicile partidului de guvernare și au îndemnat cetățenii să voteze împotriva PAS și a președintei Maia Sandu la viitoarele alegeri parlamentare.

„Suveranitatea Moldovei este astăzi în pericol. Noi nu avem suveranitate, trebuie să luptăm pentru ea”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon. Fostul președinte socialist a mulțumit liderilor politici care au răspuns apelului formațiunii și au participat la manifestația organizată în aceeași zi cu Marșul Solidarității, anunțat de președinta Maia Sandu.

„Nu avem ce împărți. Trebuie să ne unim împotriva PAS-ului. Să dăm dovadă de maturitate și să trimitem PAS și Maia Sandu în istorie, de acord? Vă mulțumesc și Doamne ajută pentru suveranitatea noastră!”, a spus Dodon.

Prezentă la manifestație, lidera „Inima Moldovei”, fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a criticat activitatea partidului de guvernare și a chemat cetățenii să „întoarcă Moldova poporului” la toamnă: „Suveranitatea este ceea ce trebuie să apărăm în fiecare zi. Sunt sigură că pe 28 septembrie, împreună, vom întoarce Moldova poporului”.

Fostul premier Vasile Tarlev, în prezent lider al Partidului „Viitorul Moldovei”, a acuzat guvernarea că încearcă să dezbine societatea: „Vor să ne dezbine între „ai noștri” și „ai voștri” și să ne spună că nu suntem stăpâni la noi acasă. Spunem „nu” dictaturii, „nu” umilinței și „nu” lichidării statului Moldova!”.

La finalul manifestației, protestatarii au adoptat „Declarația privind politica suverană a Republicii Moldova în secolul XXI” și i-au îndemnat pe cetățeni să o susțină. Potrivit deputatului socialist Petru Burduja, textul declarației va fi supus semnăturilor în fiecare raion al țării, în următoarele zile.

Documentul prevede, printre altele, revizuirea tuturor angajamentelor internaționale care contravin interesului național. Conform textului dat citirii, orice acord internațional trebuie să servească intereselor poporului Republicii Moldova. Neutralitatea țării este declarată incontestabilă, definitivă și ireversibilă, iar participarea la acțiuni militare și aderarea la blocuri militare sunt considerate – inadmisibile.

Contactați pentru un comentariu, nici reprezentanții partidului de guvernare PAS, nici ai Președinției, nu au răspuns, deocamdată, solicitării NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Poliția de Frontieră/Telegram

19 persoane, care urmau să participe la campionatul organizat de Ceban, interzise în Moldova. Presa publică lista celor 200 de sportivi

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a venit cu detalii despre cetățenii străini cărora nu li s-a permis intrarea în Republica Moldova. Instituția a precizat că este vorba despre 19 persoane care susțineau că vor participa la un eveniment sportiv, însă nu au prezentat acte care să confirme scopul declarat al călătoriei. Între timp, deputatul PAS Radu Marian a anunțat că autoritățile nu au admis intrarea a „peste 200 de luptători ruși și belaruși”, care urmau să participe la un controversat controversat eveniment de kickboxing, care este co-organizat de Primăria Chișinău.

La situația din 23 iunie curent, 19 cetățeni străini, nu au fost admiși pe teritoriul Republicii Moldova, întrucât persoanele în cauză nu au întrunit condițiile necesare pentru intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia nu au prezentat documente privind scopul declarat al călătoriei, și anume participarea la evenimente sportive – cum ar fi invitații, bilete de intrare, programe în care să fie înscriși sau alte documente relevante care să justifice cu claritate scopul vizitei”, a transmis IGPF într-un comunicat.

Ulterior, deputatul PAS Radu Marian a scris pe canalul său de Telegram că autoritățile nu au permis intrarea în țară a „peste 200 de luptători ruși și belaruși” care urmau să participe la un eveniment de kickboxing, co-roganizat de Primăria Chișinău. „Printre cei opriți: persoane cu legături cu structuri de forță din statul agresor, sportivi din regiuni ocupate și indivizi care promovează propaganda pro-război. Securitatea națională trebuie protejată!”, a adăugat parlamentarul.

Anterior, în presă a apărut o listă cu peste 200 de persoane care urmau să ia parte la evenimentul sportiv.

Precizăm că, în cursul zilei de 23 iunie, IGPF a comunicat că a interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova pentru „mai multe persoane”.

La scurt timp, Gaik Vartanean, deputat neafiliat și membru al partidului MAN, condus de primarul capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că printre  persoanele care n-au fost admise în țară se numără 15 copii din Georgia, Lituania și România. Între timp, canale de Telegram pro-Kremlin și ex-premierul Ion Chicu au distribuit pe rețelele de socializare video-uri cu minori și adulți care ar fi cetățeni ai României și urmau să participe la evenimentul de kickboxing de la Chișinău, însă nu li sa permis intrarea în Republica Moldova.

Amintim că, în perioada 22-27 iunie, la Chișinău, este programată desfășurarea așa-zisului „Campionat European de Kickboxing”, care este organizat de Federația Mondială de Kicboxing, o structură nerecunoscută de Comitetul Olimpic Internațional, și primăria capitalei. Evenimentul sportiv a provocat un adevărat scandal.

Pe 20 iunie, în timpul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, consilierii PAS l-au acuzat pe primarul Ion Ceban că evenimentul sportiv este „ilegal” și că „urmează să fie aduși peste 200 de persoane din Rusia și Belarus, inclusiv militari”. În replică, Ceban a declarat că reprezentanții PAS ar minți și a calificat declarațiile acestor drept „show ieftin”.

De cealaltă parte, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a comunicat că evenimentul este organizat cu suportul primăriei și „în parteneriat cu structuri controversate”. Instituția precizat că competiția era programată să aibă loc la Manejul de Atletism din Chișinău, fără a fi autorizată de MEC. Ministerul a solicitat administrației arenei să rezilieze contractul cu organizatorii.

Pe 21 iunie, Ion Ceban a publicat o adresare către federațiile de sport din Republica Moldova, cărora le-a cerut să transmită membrilor PAS că „îndrugă prostii” și că „se dau de rușine în toată lumea sportului”. Acesta a mai menționat că la competiție s-au înregistrat circa 1 000 de persoane din 19 țări. „Doar la etapa de înregistrare au fost 15 sportivi din Rusia și 35 din Belarus, dintre care minori și care nici măcar nu vor participa”, a spus el.

Pe 22 iunie, Lilian Carp, deputat PAS și președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, a venit cu o reacție la adresarea edilului. Într-un mesaj video pe Facebook, el a transmis că printre membrii delegației ruse care intenționau să vină la competiție există reprezentanți ai „serviciilor de forță” ale Federației Ruse, persoane cu antecedente penale și pregătire specială pentru provocarea destabilizărilor în masă. Lilian Carp a precizat că informațiile pe care le-a prezentat vin de la instituțiile statului

Între timp, Friedrich Eksenberger, președintele Federației Mondiale de Kickboxing, i-a expediat președintelui Consiliului Suprem de Supraveghere al Federației Ruse de Kickboxing, Batu Khasikov, o scrisoare în care îl informează că echipa rusă, dar și cea belarusă, nu vor putea participa la competiția de la Chișinău, fiindcă acestui lucru i se opune Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Eksenberger a menționat că competiția la categoria de vârstă adulți a fost amânată pentru anul 2026, întrucât echipele Rusiei și Belarusului nu vor putea participa. Totodată, el a precizat că probele pentru sportivii sub 18 ani vor avea loc.

Moldova, de trei ani țară candidată pentru aderarea la UE. Mazeiks: „Ani dinamici”

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a transmis un mesaj de susținere cu ocazia împlinirii a trei ani de când Republica Moldova a primit statutul de țară candidată la aderarea la UE. Oficialii europeni subliniază că Uniunea rămâne alături de Moldova în procesul de integrare, oferind sprijin constant pentru reformele esențiale.

„UE și-a reafirmat rolul de principal partener strategic al Moldovei, oferind sprijin constant pentru reforme esențiale în domeniul statului de drept, al drepturilor omului, al libertății presei și al consolidării societății civile”, menționează Delegația.

Reprezentanții Uniunii spun că traseul european al țării este o alegere conștientă și strategică. „Acest parcurs reflectă o alegere clară: viitorul Republicii Moldova este în Europa. Împreună, în familia europeană!”, se precizează în același comunicat.

Mesajul a fost distribuit și de ambasadorul UE, Janis Mazeiks, care a mai adăugat: „Ce trei ani dinamici au fost”.

Republica Moldova și Ucraina sunt țări-candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană din iunie 2022. Țara noastră a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE, alături de Ucraina, pe 23 iunie 2022. În decembrie 2023, Consiliul European, format din liderii statelor-membre UE, a decis începerea negocierilor de aderare cu cele două țări. Pe 14 iunie 2024 vicepremierul pentru integrare europeană Cristina Gherasimov a anunțat că Republica Moldova și Ucraina vor începe oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie. Detalii AICI. Pe 21 iunie 2024, președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care sunt inițiate negocierile de aderare la Uniunea Europeană și este desemnată Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova. Detalii AICI.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: