Casa Albă: Ajutorul acordat Ucrainei de către SUA pentru a contracara invazia rusă a „încetat complet”
Full Article 2 minutes read

Casa Albă: Ajutorul acordat Ucrainei de către SUA pentru a contracara invazia rusă a „încetat complet”

Casa Albă a anunțat joi că asistența acordată Ucrainei de către SUA pentru a contracara invazia rusă a „încetat complet” din cauza lipsei unui acord în Congres pentru a continua sprijinirea autorităților de la Kiev, relatează EFE şi Reuters, citate de HotNews. La Washington continuă totuși negocierile cu privire la un pachet de ajutor pentru Ucraina, care ar putea fi condiționat de o revizuire a măsurilor de securitate la frontierele SUA.

„Asistența pe care le-o ofeream a încetat acum”, a declarat într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Consiliului Securității Naționale al Casei Albe, John Kirby.

Viitorul ajutorului american pentru Ucraina se decide în prezent în Congres, unde democrații controlează Senatul (camera superioară), iar republicanii Camera Reprezentanților (camera inferioară).

Președintele american Joe Biden, din partea Partidului Democrat, a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, însă opoziția republicană a declarat că va aproba noul pachet de ajutor doar dacă democrații sunt de acord să implementeze o serie de măsuri la frontiera între SUA şi Mexic.

SUA, cel mai important furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, au acordat Kievului 44,2 miliarde de dolari de la începutul războiului, potrivit datelor Departamentului de Stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: