„Acest sprijin va consolida Ucraina și va spori securitatea regională”. Maia Sandu, după votul din Camera Reprezentanţilor a SUA
Full Article 2 minutes read

„Acest sprijin va consolida Ucraina și va spori securitatea regională”. Maia Sandu, după votul din Camera Reprezentanţilor a SUA

Președinta Maia Sandu a declarat că ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina este crucial și va spori securitatea regională. Ministrul Afacerilor Externe Mihai Poșpoi a spus că pachetul este o dovadă a angajamentului SUA față de victoria Ucrainei. Iar președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a menționat că votul din SUA este esențial pentru menținerea păcii în Moldova”, adăugând că atât timp cât Ucraina este liberă, Moldova este în siguranță.

Șefa statului Maia Sandu a scris pe rețelele de socializare că salută aprobarea Camerei Reprezentanților din SUA „a unui pachet vital de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina”.

„Acest sprijin crucial va consolida Ucraina împotriva agresiunii și va spori securitatea regională”, a comunicat Sandu. 

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a declarat că aprobarea pachetului de ajutor pentru Ucraina „este o dovadă a angajamentului SUA față de victoria Ucrainei”. „Mulțumesc pentru sprijin!”, a adăugat ministrul de la Chișinău. 

Deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Radu Marian, președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a scris că „un lucru este clar: acest vot este esențial pentru menținerea păcii și democrației în Moldova”.

„Atât timp cât Ucraina este liberă și independentă, Moldova democratică și independentă este în siguranță”, a menționat deputatul cu referire la votul Camerei Reprezentanților din SUA.

Menționăm, Camera Reprezentanţilor din SUA a probat un pachet de ajutor de aproximativ 61 miliarde de dolari pentru Ucraina. 311 congresmeni au votat în sprijinul proiectului de lege, 112 au votat împotrivă. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a mulțumit congresmenilor și a numit pachetul „foarte semnificativ”. Detalii AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: