Cea mai vârstnică persoană din București este originară din Moldova: Olga Orlova are 103 ani
Full Article 2 minutes read

Cea mai vârstnică persoană din București este originară din Moldova: Olga Orlova are 103 ani

Cea mai vârstnică persoană recenzată în București până acum este Olga Orlova, o femeie de 103 ani din Sectorul 6, originară din Basarabia. Femeia n-a mai ieșit de șase ani din casă, conform autorităților locale, de la care a primit o diplomă și un buchet de flori, scrie G4Media.

Pentru responsabilitatea, spiritul civic, dar și pentru energia și pofta de viață de care dă dovadă, bătrâna a fost vizitată acasă și felicitată de autoritățile din Primăria Sectorului 6, dar și de către reprezentanții Institutului Național de Statistică (INS). A primit flori, o diplomă și cărți de istorie, preferatele ei. La 103 ani, femeia gospodărește singură, coase, citește și repară prin casă.

„Olga Orlova are o poveste de viață impresionantă. A fost căsătorită cu un militar cu 15 ani mai mare, de care a divorțat în tinerețe. Nu s-a recăsătorit și nu a avut copii. Sora și cumnatul i-au murit, mai are doar un nepot în America. Este vioaie și cu greu îi dai 103 ani. Spune că a muncit, n-a pierdut nopțile, a mâncat rațional și puțin, n-a fumat, n-a băut cafea și niciodată nu a luat medicamente și n-a făcut injecții. Chiar și acum face și mișcare prin casă, exerciții de gimnastică, așa cum se pricepe”, scrie sursa citată.

Olga Orlova este născută în Basarabia și, din 1968, locuiește într-un bloc de pe Bd. Timișoara, din Sectorul 6. Femeia a bifat 10 recensăminte de-a lungul vieții, organizate în România.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: