Ceban susține că nu îl vede pe Chironda la Primărie. Viceprimarul răspunde: „Nu sunt invitat la nicio ședință”
Full Article 3 minutes read

Ceban susține că nu îl vede pe Chironda la Primărie. Viceprimarul răspunde: „Nu sunt invitat la nicio ședință”

Primarul capitalei Ion Ceban a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă din 30 iunie, când a discutat ultima oară cu viceprimarul Victor Chironda. Edilul a răspuns că nu l-a văzut pe subalternul său și nu a vorbit cu el. Chironda a venit cu o reacție pagina sa de Facebook. Acesta a precizat că este prezent, zilnic, la muncă, însă a nu este invitat la nicio ședință și ar fi fost înlăturat de la toate procesele de lucru.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Ion Ceban când a avut loc cea mai recentă discuție dintre acesta și viceprimarul Chironda.

„Nu am discutat nimic, nu l-am văzut pe culoarele Primăriei. Dacă vine, o să vedem”, a declarat Ceban.

Viceprimarul Victor Chironda a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Acesta a menționat că se află la Primărie, zilnic, de la 8:00 la 18:00.

„Nu știu cine și ce povestește la presă dar ca să fie clar: eu sunt prezent zilnic la locul de muncă de la ora 8:00 pînă la 18:00. Din păcate, am fost înlăturat de la toate procesele de lucru și nu sunt invitat la nicio ședință. Dar asta nu e vina mea. Domnul primar, în loc să apere interesul public și să prevină apariția unui nou ”Oazis” în centrul orașului, preferă să se războiască cu mine prin astfel de metode. Oricum, eu imi voi continua activitatea și voi contribui cu tot ce pot la soluționarea problemelor oamenilor”, a scris acesta.

Amintim că, pe 15 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului general, Ion Ceban, să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru, arhitectul-șef al municipiului Chișinău și șefa Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. Acesta a acuzat-o de lipsă de profesionalism în contextul dezbaterilor privind demolarea Hotelului Național. Chironda susține că Dogotaru ar permite beneficiarului „să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism și să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive”.

De cealaltă parte, arhitectul-șef al capitalei a dat asigurări să toate neconformitățile din proiect se vor înlătura și că urmează expertize, „în caz de necesitate”. Mai mult, aceasta l-a acuzat pe Chironda de lipsă de profesionalism și a menționat că viceprimarul ar recurge la „manipularea opiniei publice” și ar ținti fotoliul de deputat.

Ulterior, în cadrul Primăriei Chișinău a fost creat un grup de lucru, format din angajați ai instituției, care are drept scop „elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu” a viceprimarului capitalei, Victor Chironda.

Pe 18 iunie, Chironda a anunțat că s-a adresat la Procuratura Generală în legătură cu inițierea unei anchete de serviciu în privința sa. De asemenea, pe 21 iunie, Chironda a anunțat că autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă și că va depune repetat un demers la Centrul Național Anticorupție, pentru a verifica legalitatea acțiunilor funcționarilor din cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

Pe 23 iunie, Victor Chironda a anunțat că i-au fost „tăiate” din atribuții și, prin decizia primarului, va gestiona doar Direcția corespondență, petiții și audiență. Chironda a precizat că nu va demisiona.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: