Chișinăul confirmă: președintele Portugaliei vine în Moldova. În agendă – întrevederi cu Sandu, Grosu, Recean
Full Article 2 minutes read

Chișinăul confirmă: președintele Portugaliei vine în Moldova. În agendă – întrevederi cu Sandu, Grosu, Recean

Instituția prezidențială de la Chișinău a confirmat pe 29 octombrie că președintele Portugaliei Marcelo Rebelo de Sousa vine într-o vizită oficială în Republica Moldova. Despre vizita oficialului portughez a scris în ajun presa de la Chișinău cu referire la mass-media din Portugalia. Marcelo Rebelo de Sousa se va afla în Moldova în zilele de 30 și 31 octombrie și va avea întrevederi cu Maia Sandu, Igor Grosu, inclusiv cu Dorin Recean. 

Președintele Republicii Portugheze Marcelo Rebelo de Sousa se va afla într-o vizită oficială în Republica Moldova în zilele de 30-31 octombrie, a comunicat instituția prezidențială de la Chișinău. Se menționează că vizita oficialului portughez va avea loc la invitația președintei Maia Sandu.

În prima parte a zilei de luni, președintele Rebelo de Sousa va fi întâmpinat cu onoruri militare la Președinția Republicii Moldova, după care va avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu și cu membrii delegațiilor. Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună”, se arată în declarația Președinției.

Pe parcursul zilei, președintele portughez se va întâlni cu președintele Parlamentului Igor Grosu și cu prim-ministrul Dorin Recean și va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În ziua de marți, președintele Rebelo de Sousa va avea discuții cu studenții Facultății de Drept și ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative ai Universității de Stat din Moldova. De asemenea, președinta Maia Sandu și omologul său portughez vor participa la un forum organizat de Agenția de Investiții în cadrul căruia companiilor portugheze prezente în regiune li se vor prezenta oportunitățile din Moldova. În marja evenimentului va avea loc și ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere între agențiile de investiții din ambele țări”, a adăugat instituția prezidențială.

***

Amintim că, în perioada 2-4 octombrie, președinta Maia Sandu a efectuat o vizită în Portugalia. Șefa statului a avut inclusiv o întrevedere cu omologul său portughez Rebelo de Sousa. Liderul de la Lisabona a declarat că Portugalia va susține parcursul european al Republicii Moldova. Iar Maia Sandu l-a invitat pe președintele portughez să viziteze Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: