Concursul pentru un nou șef al Curții de Conturi: două persoane, admise la proba interviului
Full Article 2 minutes read

Concursul pentru un nou șef al Curții de Conturi: două persoane, admise la proba interviului

Tatiana Șevciuc și Marin Gospodarenco au fost admiși la proba interviului în cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al Curții de Conturi. O decizie care prevede acest lucru a fost aprobată pe 12 februarie de membrii Comisiei de control al finanțelor publice din Parlament.

Trei persoane au depus dosarele la concurs, unul dintre dosare fiind incomplet. Respectiv, doi candidați au fost admiși la proba interviului. Potrivit unui comunicat al Parlamentului, atât Marin Gospodarenco, cât și Tatiana Șevciuc au experiență în domeniul de finanțe publice. Anterior, aceștia au activat în cadrul Curții de Conturi. Marin Gospodarenco a fost șef de direcție, iar Tatiana Șevciuc a fost numită de Parlament, în 2022, în funcția de membră a Curții de Conturi.

Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi propus Parlamentului spre numire în funcția de președinte al Curții de Conturi. Potrivit legislației, preşedintele Curții de Conturi se numeşte de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

***

Precizăm că Parlamentul a lansat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de președinte al Curții de Conturi pe 29 decembrie 2023. Motivul – mandatul actualului președinte al Curții de Conturi, Marian Lupu, expiră în februarie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: