Conducerea de vârf a țării, de Ziua Limbii Române: „S-o învățăm, s-o prețuim și să o vorbim corect”
Full Article 2 minutes read

Conducerea de vârf a țării, de Ziua Limbii Române: „S-o învățăm, s-o prețuim și să o vorbim corect”

De Ziua Limbii Române, conducerea de vârf a țării a adus omagii limbii române. În timp ce președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj scurt în care a urat „la mulți ani” limbii române, prim-ministra Natalia Gavrilița a scris că, cel mai frumos omagiu care ar putea fi adus limbii române ar fi să o învățăm, să o prețuim și să o vorbim corect.

„La mulți ani, Limba Română!”, a scris șefa statului Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook. Mesajul a fost însoțit și de poezia renumitului poet Dumitru Matcovschi, „Limba Maternă”.

Cu un mesaj de felicitare a venit și prim-ministra Natalia Gavrilița. Premierul țării și-a manifestat recunoștința generațiilor de intelectuali care „au păstrat și apărat limba română”. „Să-i cinstim în memoria noastră și să le mulțumim celor care continuă să cultive cu demnitate dragostea de grai matern”, a spus Gavrilița.

„Oriunde ne poartă pașii și viața, acolo unde auzim că se vorbește limba română avem mereu sentimentul de „acasă”. Iar cel mai frumos omagiu pe care putem să-l aducem limbii române este s-o învățăm, s-o prețuim și să o vorbim corect!”, se mai arată în mesajul premierului.

Republica Moldova celebrează astăzi, 31 august, Ziua Limbii Române. Ziua este marcată în Moldova începând cu 31 august 1989, după decretarea, în 27 august 1989, a limbii române ca limbă de stat și trecerea la grafia latină, rol consfințit şi în Declarația de independență adoptată pe 27 august 1991.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: