Construcția primei școli subterane din Ucraina – finalizată. 600 de elevi vor învăța acolo deja din acest an de studii
Full Article 2 minutes read

Construcția primei școli subterane din Ucraina – finalizată. 600 de elevi vor învăța acolo deja din acest an de studii

Construcția școlii subterane din orașul Harkov, prima instituție de acest fel în Ucraina, a fost finalizată. Anunțul a fost făcut pe 2 aprilie de primarul orașului, Igor Terehov.  

Construcția primei școli subterane a fost finalizată. Acum punem la punct ultimele retușuri înainte de începerea procesului de studiu”, a scris Igor Terehov pe platforma X.

Potrivit lui, instituția de învățământ dispune de 20 de săli de clasă.

Recrutarea elevilor pentru următorul an școlar este aproape finalizată. Iar deja din acesta an 600 de copii vor participa la procesul educațional în școala subterană, a comunicat edilul.

Plănuim să continuăm să construim școli similare în alte zone ale orașului pentru a ne asigura că toți copiii noștri au acces egal la o educație de calitate și, cel mai important, sigură”, a adăugat Terehov.

 

Precizăm Igor Terehov a anunțat că în Harkov ar putea fi construită o școală subterană, prima de acest fel în Ucraina, pe 2 octombrie 2023.

Ideea privind construcția unei școli subterane a fost motivată de asigurarea condițiilor sigure de desfășurare a procesului de educație, în contextul în care, din februarie 2022, armata rusă agresează militar teritoriul Ucrainei, inclusiv Harkovul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: