Coronavirusul din China are acum un nume. Anunțul Organizației Mondiale a Sănătății
Full Article 2 minutes read

Coronavirusul din China are acum un nume. Anunțul Organizației Mondiale a Sănătății

Coronavirusul care face ravagii în China și s-a răspândit și în alte țări are acum un nume oficial. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au decis să îl denumească „Covid-2019”, anunță BBC, marți, 11 februarie.

„Acum avem un nume pentru maladie și este Covid-19”, a precizat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Geneva.

Anunțul a fost făcut în contextul în care bilanțul morților a trecut de 1000, iar zeci de mii de oameni au fost infectați.

Oamenii de știință au decis să dea maladiei un nume oficial pentru a evita confuzia și stigmatizarea.

„Trebuia să găsim un nume care să nu se refere la o regiune georgrafică, la un animal sau la un grup anume de oameni. De asemenea, trebuia să fie ușor de pronunțat și să aibă legătură cu boala”, a explicat șeful OMS.

„Acum, că avem un nume, putem preveni utilizarea altor denumiri care să fie imprecise sau stigmatizatoare. De asemenea, ne va permite să avem un format standard pe care să îl utilizăm pe viitor, în cazul izbucnirii unor alte epidemii de coronaviruși”, adăugat oficialul.

Menționăm că, în prezent, în China au fost confirmate peste 42200 de îmbolnăviri. Luni, în provincia Hubei au murit 103 oameni, un număr record de decese. La nivel național, numărul de morți a ajuns la 1016.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: