Crește numărul cazurilor de Covid-19 în Moldova. Peste o mie de persoane au fost testate pozitiv, în decurs de o săptămână
Full Article 1 minutes read

Crește numărul cazurilor de Covid-19 în Moldova. Peste o mie de persoane au fost testate pozitiv, în decurs de o săptămână

În Republica Moldova crește numărul cazurilor de COVID-19. Ministerul Sănătății anunță că în decurs de o săptămână au fost înregistrate 1014 cazuri noi, după procesarea a 17 197 de teste de laborator.

Alte 1023 de persoane s-au imunizat. Numărul persoanelor vaccinate în țara noastră a ajuns la 1.066.437.

În această perioadă au fost raportate și trei decese provocate de noul coronavirus.

Recent, autoritățile din sănătate au anunțat că numărul copiilor cu COVID-19 s-a dublat săptămâna trecută. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, peste 50 la sută dintre paturile destinate bolnavilor cu SARS COV-2 sunt ocupate, iar medicii se aşteaptă ca numărul acestora să crească.

Între timp, din 4 iulie, toți angajații, pacienții și vizitatorii Spitalului Raional Ialoveni sunt obligați să poarte mască de protecție la intrarea în instituția medicală. Măsura a fost luată în contextul creșterii a numărului de cazuri confirmate cu COVID 19. Mai mult, Secția Terapie a SR Ialoveni a fost închisă temporar, după ce 21 de pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: