Reuniunea Teatrelor Naționale Românești s-a bucurat de un interes sporit din partea amatorilor de frumos, iar toate spectacolele au fost cu sălile pline. Evenimentul cultural a fost organizat în perioada 15-28 septembrie la Teatrul „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu suportul Moldindconbank.
„Am reușit să adunăm toate teatrele de pe ambele maluri ale Prutului. Suntem mulțumiți că ne-a reușit. Spectatorii au avut șansa să vadă o sinteză a celor mai frumoase spectacole. Evenimentul a ajuns la a șaptea ediție. Pe an ce trece ne bucurăm de un interes tot mai sporit din partea spectatorilor. Toate sălile au fost pline. Nu am avut nici o zi de pauză. A fost o ediție cu actori de vază și spectatori fideli. Reușim să facem legături, conexiuni artistice”, a declarat directorul adjunct al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, actorul Ghenadie Gâlcă.
Evenimentul cultural de anvergură a fost organizat datorită suportului Moldindconbank, partenerul general al Teatrului ”Mihai Eminescu”.
„De-a lungul timpului, Moldindconbank a fost un prieten fidel al Teatrului. Le mulțumim că sunt receptivi la toate rugămințile, propunerile și sugestiile noastre. Reuniunea Teatrelor Naționale Românești este un eveniment de anvergură. Cu forțele noastre ne-ar fi extrem de greu să-l organizăm”, a menționat directorul adjunct al Teatrului.
Reuniunea s-a desfășurat sub genericul „Artiștii pentru pace, libertate, speranță” și a întrunit 17 teatre din România și Republica Moldova: Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, Teatrul Național Târgu-Mureș, Teatrul Național Radiofonic din București – Radio România, Teatrul de Stat Constanța, precum și teatrele din Republica Moldova: Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Bălți, Teatrul „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Cahul, Teatrul National „Eugene Ionesco”, Teatrul Național „Satiricus”, Teatrul „Luceafărul”, Teatrul „Alexei Mateevici”, Teatrul Fără Nume din Chișinău.
Ghenadie Gâlcă a mai spus că ediția din acest an a fost specială ”pentru că trăim timpuri tulburi”. În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, la eveniment a fost invitat în calitate de oaspete de onoare Teatrul Național Dramatic Academic „Ivan Franko” din Kiev.
Menționăm că Moldindconbank este alături de Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din 1992. Pe parcursul a 30 de ani, banca a susținut activ instituția culturală prin diverse proiecte de renovare și modernizare, contribuind la promovarea culturii și valorilor naționale.