Cutremur puternic în Ecuador. Sunt cel puțin 15 morți 
Full Article 2 minutes read

Cutremur puternic în Ecuador. Sunt cel puțin 15 morți 

Un seism cu magnitudinea de 6,7 a avut loc sâmbătă într-o regiune de coastă a Ecuadorului şi nordul statului Peru. Un prim bilanț al victimelor se ridică la 15 morți, însă operațiunile de salvare sunt în desfășurare, iar autoritățile se tem că mai mulți oameni și-au pierdut viața. 

În urma seismului, clădirile din mai multe oraşe au fost avariate. Provincia sudică El Oro a fost cea mai afectată, unde serviciile de urgență au raportat că oamenii au rămas blocați în casele prăbușite, scrie libertatea.ro cu referire la BBC și The Guardian.

Epicentrul a fost în apropiere de Balao, la aproximativ 80 de kilometri de al doilea oraș ca mărime din Ecuador, Guayaquil, unde trăiesc aproximativ trei milioane de oameni.

Cutremur puternic în Ecuador. Sunt cel puțin 15 morți 

Карта: BBC

Douăsprezece dintre victime au murit în statul de coastă El Oro și două în statul Azuay, situat în zona montană, a precizat biroul președintelui într-un comunicat. Autoritățile au anunțat că cel puțin 126 de persoane au fost rănite.

Premierul peruan Alberto Otárola a declarat că o fetiță de patru ani a murit din cauza traumatismelor craniene suferite în urma prăbușirii casei sale din regiunea Tumbes, la granița cu Ecuadorul.

Una dintre victimele din Azuay era pasageră într-un vehicul strivit de dărâmăturile unei case, a declarat agenția de intervenție în caz de urgență din Ecuador.

Cutremur puternic în Ecuador. Sunt cel puțin 15 morți 

Reuters

Acesta este cel mai puternic cutremur care a lovit Ecuadorul din 2016, când aproape 700 de persoane au murit și alte mii au fost rănite. Seismul a fost resimțit și în țara vecină, în regiunile nordice din Peru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: