Danemarca, prima țară din lume care își suspendă programul de vaccinare împotriva Covid-19
Full Article 2 minutes read

Danemarca, prima țară din lume care își suspendă programul de vaccinare împotriva Covid-19

Danemarca a devenit prima țară din lume care și-a suspendat programul de vaccinare împotriva Covid-19 întrucât, potrivit oficialilor danezi, virusul este acum ținut sub control, informează CNBC, citat de Digi24.

„A venit primăvara, proporția de vaccinare în rândul populației daneze este mare și epidemia a fost înfrântă”, a declarat miercuri Autoritatea Sănătății și a Medicamentelor din Danemarca.

Populația nu va mai fi invitată la vaccinare începând cu data de 15 mai, însă toată lumea își va putea încheia schema completă de vaccinare și va putea în continuare să-și facă vaccinul, dacă dorește.

Campania de vaccinare în Danemarca a fost demarată la scurt timp după 25 decembrie 2020. De atunci, în jur de 81% din cei 5,8 milioane de cetățeni danezi au fost vaccinați, potrivit autorităților, iar 3,6 milioane dintre aceștia au primit și doza booster.

În septembrie 2021, Guvernul danez a ridicat toate restricțiile anti-coronavirus din țară, declarând că „boala Covid-19 nu mai este o amenințare critică la adresa societății”.

***

În R. Moldova, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate peste 2,1 de doze de vaccin anti-COVID19. Aproape 300 de mii de persoane au efectuat și doza booster.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: