Danemarca: Ultranaționaliștii au dat foc, din nou, Coranului în fața ambasadei Irakului la Copenhaga
Full Article 2 minutes read

Danemarca: Ultranaționaliștii au dat foc, din nou, Coranului în fața ambasadei Irakului la Copenhaga

Un nou incident cu arderea Coranului la sediul ambasadei Irakului în Danemarca. Două persoane au dat foc, pe 24 iulie, unui exemplar al cărții sacre a musulmanilor în fața instituției, care este amplasată în Copenhaga.

Radio Svoboda scrie că cele două persoane fac parte din grupul ultranaționalist „Patrioții danezi”. Până în prezent nu s-a raportat dacă activiștii au făcut vreo solicitare către autoritățile irakiene.

Aceasta este a doua acțiune de acest fel a „Patrioților danezi” într-o săptămână. Pe 20 iulie, un grup de activiști a ars, de asemenea, un explemplar al Coranului și a călcat în picioare un steag irakian în fața ambasadei. Atunci, ministrul danez de Externe, Lars Rasmussen, a calificat arderea Coranului drept „prostie și sacrilegiu” și i-a condamnat pe ultranaționaliști, dar a precizat că arderea literaturii religioase nu constituie o infracțiune, conform legislației daneze.

Incidentul de joi trecută a declanșat proteste în masă în capitala irakiană Bagdad, unde aproximativ o mie de persoane s-au adunat în fața ambasadei Danemarcei scandând sloganuri religioase. În orașul Basra, protestatarii au incendiat clădirea misiunii umanitare daneze pentru refugiați. Președintele irakian Abdel Latif Rashid a emis o declarație în care a cerut organizațiilor internaționale și guvernelor occidentale să „înceteze provocările și incitarea la ură, indiferent de cauză”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: