Daruri din argint sau placate cu aur: Top cinci cele mai scumpe cadouri primite de Maia Sandu de la începutul anului
Full Article 2 minutes read

Daruri din argint sau placate cu aur: Top cinci cele mai scumpe cadouri primite de Maia Sandu de la începutul anului

Instituția prezidențială a făcut publică lista cadourilor protocolare admisibile oferite în dar șefei statului în cadrul vizitelor sale oficiale sau vizitelor oficialilor străini în Republica Moldova. Potrivit documentului făcut public de Președinție, de la începutul anului, Maia Sandu a primit, în total, 20 de cadouri protocolare, cu o valoare total estimată la peste 27 de mii de lei.

Astfel, cel mai scump cadou primit de șefa statului în primul trimestru al anului curent a venit din partea mareșalului Senatului Poloniei, Tomasz Grodzski, care i-a dăruit Maiei Sandu o figurină din porțelan care reprezintă doi dansatori, în timpul vizitei sale la Chișinău. Valoarea cadoului se ridică la 6.150 lei.

În top cinci cele mai scumpe cadouri primite de șefa statului în primele trei luni ale anului se regăsesc, de asemenea, o broșă din argint, placată cu aur, în valoare de 6.000 lei; o vază din sticlă exclusivă, în valoare de 5.900 lei; o gravură handmade, în acuarelă, care valorează estimativ puțin peste 1.800 lei și o fructiferă din cristal de Bohemia, în valoare de puțin peste 1300 lei.

Printre alte cadouri primite de președinta țării se regăsesc cărți, farfurii decorative, tablouri, suvenire sau colaje de fotografii.

Potrivit Președinției, toate cadourile protocolare sunt înregistrate în Registrul de evidență a cadourilor admisibile și au fost trecute în proprietatea instituției prezidențiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: