Din nou zi grea pentru Șor? Adunarea Populară nu a aprobat nici azi Executivul cu care Guțul și-a propus să conducă Găgăuzia
Full Article 3 minutes read

Din nou zi grea pentru Șor? Adunarea Populară nu a aprobat nici azi Executivul cu care Guțul și-a propus să conducă Găgăuzia

După aproape 2 ori de dezbateri, ședința Adunării Populare din Găgăuzia (APG), în care urma să fie decisă soarta Comitetului Executiv propus de Șor, s-a încheiat, fără a fi aprobată vreo decizie. Doar șase persoane prezente la ședință au votat pentru aprobarea structurii noului Executiv de la Comrat, în frunte cu Guțul, 16 au votat împotrivă și opt s-au abținut.

În ședința din 4 august, APG nu a analizat componența Comitetului Executiv și nici nu a aprobat structura Executivului în ansamblu. Cert este că structura Comitetului Executiv include șefi de departamente, în timp ce componența Comitetului Executiv include – șefi de departamente, adjuncți ai guvernatorului și președinți de raioane. Deputații au remarcat că bașcanul Evghenia Guțul a făcut o greșeală și a inclus în structura Comitetului Executiv adjunctul bașcanului și președinții raioanelor. Din această cauză, deputații au refuzat să aprobe „structura incorectă” a Comitetului Executiv.

Aprobarea structurii a fost primul subiect de pe ordinea de zi. Ulterior, conform ordinii de zi, fiecare candidat la funcția de membru în Comitetul Executiv trebuia să fie examinat în parte. Precizăm în acest context că șapte candidați propuși de bașcan pentru funcții în Comitetul Executiv nu au trecut testul de cunoaștere a limbii găgăuze.

Politicianul fugar, Ilan Șor, a criticat, în reacție, Adunarea Populară pentru că nu a aprobat nici azi Comitetul Executiv propus de el.  „Au demonstrat că, pentru ei, dorința de a-și numi amantele în Comitetul Executiv este mai presus de interesele Găgăuziei”, a scris Șor pe canalul său de Telegram.

De menționat că Adunarea Populară a autonomiei a respins recent echipa Comitetului Executiv al Găgăuziei, în frunte cu bașcanul Evghenia Guțul, pe motiv că membrii echipei guvernatorului nu cunosc limba găgăuză. În total, șapte candidați au picat „testul limbii”. Mai târziu, Șor a declarat că Dmitri Constantinov i-ar fi propus o listă de persoane „plină de amante, cumetri și copii ai deputaților”, care, însă, nu ar fi fost acceptată – motiv pentru care APG ar refuza să numească Executivul propus de el. Constantinov a venit cu o reacție, pe 4 august. Președintele APG a calificat declarațiile lui Șor drept un „fake” și „aberații complete”.

Amintim că Ilan Șor a anunțat, virtual, membrii Comitetului Executiv de la Comrat, pe 27 iulie. „O echipă de vis” – așa a caracterizat atunci Șor noul executiv cu care Guțul și-a propus să guverneze în regiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: