Discoteca se amână din nou. Raid nocturn al poliției și al echipei Front Line într-un local (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Discoteca se amână din nou. Raid nocturn al poliției și al echipei Front Line într-un local (VIDEO)

Un echipaj de poliție, însoțit de echipa de la Front Line, a efectuat în noaptea de 24 ianuarie un raid nocturn într-un bar care rămăsese deschis după ora 22:00, în pofida deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Deși nu au precizat în ce localitate se află, oamenii legii au menționat că este vorba despre un local unde se adună sute de oameni din toate raioanele țării. Mai mult, administratorii nu eliberează bonuri de plată și vor fi cercetați pentru evaziune fiscală.

„Nu putem la moment să vă spunem detalii, deoarece urmează să întreprindem acțiuni despre care nu vrem să știe cei care sunt acolo. Mergem spre o locație, unde persoanele care se adună sunt din mai multe raioane și chefuiesc acolo, apoi se duc acasă și infectează masiv toate localitățile. Dar noi știm că spitalele nu au nici minimul necesar și sunt pline”, a precizat un polițist.

Cu câteva minute înainte de venirea polițiștilor, administratorii localului ar fi fost informați despre ce urmează să se întâmple, iar toți vizitatorii au ieșit în grabă afară, fără să achite notele de plată. Deși în interior au fost depistate circa 20 de narghilele și mult fum, iar în fața barului se aflau câteva zeci de persoane, polițiștii nu le–au putut incrimina nimic.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor/măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, precum și a măsurilor de sănătate publică au fost reduse  în urma deciziei Curții Constituționale. În prezent, persoanele fizice pot fi amendate cu sume între 2000 și 5000 de lei, iar persoanele juridice riscă amenzi de la 15 la 30 de mii de lei.

„Este o sancțiune mică pentru agenții economici, însă persoanele care se află acum în local ne spun că ei activează pentru a elibera bonuri de casă și noi vom aduna materiale și vor fi documentați pentru evaziuni fiscale”, a precizat polițistul.

 

Conform Hotărârii nr. 36 din 04.12.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) se interzice desfășurarea activităților de deservire în restaurante, baruri, cafenele, în intervalul orelor 22:00-07:00.

„24 FRONT LINE” este un reality-show documentar despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova. Este un format unic, realizat în premieră în Republica Moldova de către o echipă de profesioniști în domeniul drepturilor omului, comunicării și producției de film.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: