Discursul lui Lavrov de la ONU. Da, cel ignorat de diplomați. Principalele teze

Agenția TASS a făcut un sumar al momentelor-cheie din cadrul discursului ministrului rus de Externe Serghei Lavrov la Consiliul ONU pentru drepturile omului, cel ignorat de către restul diplomaților.

Despre „operațiunea specială” în Ucraina

Responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina o poartă, în primul rând, Vestul: „Tragedia Ucrainei este rezultatul complicității protectorilor regimului infracțional, care s-a născut acolo după lovitura de stat sângeroasă”.

Cei care au pus mâna pe puterea de la Kiev, cu complicitatea țărilor vestice, au inițiat „o adevărată teroare”, inclusiv împotriva cetățenilor vorbitori de rusă: „Nu sunt puține situațiile în care, pentru dreptul de vorbi limba maternă, trebuie să plătească nu numai cu locul de muncă, sănătatea, dar și cu viața”.

Scopul acțiunilor noastre – salvarea oamenilor (…) precum și demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple niciodată”.

În afară de asta, Moscova tinde spre „combaterea tentativelor celor care au capturat puterea temporar de a trăda interesele primordiale ale poporului ucrainean și de a desfășura, spre interesul Vestului, schimbarea cursului spre transformarea țării sale în una „anti-Rusia””. Moscova nu poate să nu reacționeze la „pericolului obținerii de către Kiev a înarmării nucleare”.

În același timp, Rusia „nu intenționează să dăuneze intereselor cetățenilor Ucrainei”: „Împreună am fost mereu și suntem mai puternici și avem mai mult succes”.

Despre reacția Occidentului

Vestul în mod vădit și-a pierdut controlul în tendința de a-și vărsa răutatea asupra Rusiei, a recurs la distrugerea tuturor instituțiilor și a propriilor reguli, inclusiv cu privire la proprietatea privată. Sancțiunile deja nu se limitează la economie, ci vizează cultura, sportul, turismul, educația, sfera informațională și în general toate contactele dintre oameni”, s-a plâns Lavrov.

Despre siguranța în lume

Moscova continuă să ceară Vestului „garanții de securitate”, ceea ce presupune încetarea extinderii NATO, precum și interzicerea creării unor noi obiecte militare pe teritoriul fostelor republici sovietice, care nu fac parte din Alianța Nord-Atlantică. În general, NATO trebuie să revină la infrastructura militară din anul 1997.

De asemenea, pentru Moscova este inacceptabil faptul că în unele țări europene sunt amplasate „bombe nucleare americane”.

Demult era timpul ca arma nucleară americană să revină acasă, iar infrastructura din Europa legată cu aceasta să fie pe deplin lichidată”, a spus Lavrov.

***

Amintim că diplomații i-au întors spatele ministrului rus de externe Serghei Lavrov, în timpul ședinței Consilului ONU pentru drepturile omului. Un gest similar a avut loc în timpul Conferinței ONU pentru Dezarmare din Elveția.

Conduși de Ucraina, mulți ambasadori, inclusiv cei ai Regatului Unit, Germaniei, Australiei, Canadei, SUA și UE, au ieșit în timp ce Lavrov a început să vorbească.

Lavrov era de așteptat să apară în persoană la Geneva, dar interdicțiile de călătorie au împiedicat acest lucru

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: