Dmitrii Muratov și-a vândut medalia pentru Premiul Nobel pentru pace cu $103,5 mln
Full Article 2 minutes read

Dmitrii Muratov și-a vândut medalia pentru Premiul Nobel pentru pace cu $103,5 mln

Redactorul-șef al publicației „Novaya Gazeta” din Rusia Dmitrii Muratov și-a vândut medalia obținută odată cu Premiul Nobel pentru Pace pentru suma de 103,5 mln de dolari. Banii vor fi donați UNICEF pentru ajutorul copiilor ucraineni refugiați, informează The Guardian.

Licitația a început în data de 1 iunie, de ziua internațională a copiilor. Dmitrii Muratov a anunțat că banii obținuți vor fi donați pentru susținerea copiilor ucraineni refugiați din cauza războiului.

„Trebuie să fie începutul unui flashmob, să servească drept exemplu pentru ca oamenii să își vândă lucrurile de preț și să ajute ucrainenii”, a declarat jurnalistul rus.

Lui Muratov i-a fost decernat premiul Nobel pentru Pace în luna octombrie 2021, acesta fiind laureat alături de jurnalista filipineză Maria Ressa. El și-a ridicat premiul în decembrie 2021, avertizând la momentul respectiv că un război între Rusia și Ucraina este posibil.

Potrivit presei, medalia cântărește 175 de grame, iar prețul real al metalului este de circa 10 000 de dolari. Suma pentru care a fost vândută medali estw una record. Anterior, cei mai mulți bani din vânzarea trofeului i-a obținut geneticianul, biologul și zoologul american James D. Watson, care a obținut 4,7 mln de dolari în 2014. El a fost apreciat cu Premiul Nobel în 1962 pentru că a descoperit structura ADN.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: