Două cutremure timp de jumătate de oră au fost înregistrate în România
Full Article 1 minutes read

Două cutremure timp de jumătate de oră au fost înregistrate în România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe Richter s-a produs duminică, la ora locală 13:49, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), citat de AGERPRES.

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 125 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 49km vest de Focşani, 50km nord-vest de Buzău, 70km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 76km est de Braşov, 81km nord-est de Ploieşti.

Ulterior, la ora locală 14:15, un cutremur de 3,6 grade s-a produs în judeţul Gorj. Potrivit INCDFP, acest cutremur s-a produs la o adâncime de 16 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 14km nord-vest de Târgu Jiu, 69km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 70km sud de Hunedoara, 84km sud de Deva, 94km vest de Râmnicu Vâlcea.

În România, cea mai puternica mişcare tectonica din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi în urma a avut loc în aceeaşi zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: