Un cutremur de 4,2 grade a zguduit România. Seismul a fost resimțit și în Moldova
Full Article 1 minutes read

Un cutremur de 4,2 grade a zguduit România. Seismul a fost resimțit și în Moldova

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 grade pe scara Richter a zguduit județul Buzău din România, în dimineața de 16 septembrie. Seismul s-a resimțit și în Republica Moldova. Acesta a înregistrat o magnitudine de 3,9 grade.

Potrivit Institutului român de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul de 4,2 grade s-a produs în zona seismică Vrancea, la ora 09:16. Seismul, de intensitate II, a avut loc la adâncimea de 130,7 km. Acesta a fost resimțit în orașele Buzău, Sfântu-Gheorghe, Braşov, Focşani şi Ploieşti.

Cutremurul din România s-a resimțit și în Republica Moldova. Institutul de Geologie și Seismologie a precizat că seismul a avut o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter.

Precizăm că cea mai puternică mişcare tectonică înregistrată în acest an, în România, a avut loc pe 14 februarie, în județul Gorj. Atunci, cutremurul a avut magnitudinea de 5,7 grade și s-a produs la o adâncime de 6,3 kilometri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: