România, zguduită de un cutremur. Ce magnitudine a avut seismul
Full Article 2 minutes read

România, zguduită de un cutremur. Ce magnitudine a avut seismul

România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter în dimineața de 24 decembrie. Informațiile au fost confirmate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) din țara vecină.

Potrivit INCSFP, cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea din județul omonim, la ora 08:06. Seismul de 4,2 grade a fost calificat ca fiind de nivel mediu.

Seismul, de intensitate II, a avut loc la adâncimea de 96,8 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 35 km vest de Focşani, 59 km nord de Buzău, 76 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 87 km est de Braşov, 95 sud-vest Bârlad, 98 km nord-est de Ploieşti şi 99 km sud de Bacău.

Seismul a fost precedat de alte două cutremure de magnitudini mai reduse. Unul a avut loc la ora 02:14, având magnitudinea 2,7, iar cel de-al doilea, de magnitudine 2,8, s-a produs la ora 05.36.

Institutul de Geologie și Seismologie din Republica Moldova nu a raportat deocamdată dacă seismul a fost resimțit și în țara noastră.

***

Precizăm că cea mai puternică mişcare tectonică din România, din acest an, a avut magnitudinea de 5,7 grade. Cutremurul s-a produs pe 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: