VIDEO Duma de Stat vrea să interzică schimbul răniților de la Azovastal cu prizonierii de război ruși
Full Article 2 minutes read

VIDEO Duma de Stat vrea să interzică schimbul răniților de la Azovastal cu prizonierii de război ruși

Operațiunea militară cu privire la salvarea militarilor ucraineni, blocați în Mariupol, continuă. Potrivit vicepremierului ucrainean Irina Vereșciuk, au fost evacuați  52 de soldați aflați în stare gravă. Ea a precizat că, îndată ce starea acestora va permite, ei urmează a fi schimbați cu prizonierii ruși de război. Pe de altă parte, speakerul Dumei de Stat Veaceslav Volodin pledează împotriva propunerii.

Azovstal: operațiunea militară continuă. Pentru salvarea vieților, ieri au fost evacuați 52 dintre militarii noștri, aflați în stare gravă. După ce starea lor se va stabiliza, îi vom schimba cu militari ruși. Lucrăm asupra etapelor următoare ale operațiunii militare. Să dea Dumnezeu să fie totul bine!”, a scris vicepremierul rus.

Și președintele ucrainean Vladimir Zelenski a confirmat evacuarea militarilor blocați la Azovstal.

Între timp, serviciul de presă al Gărzii Naționale a Ucrainei a publicat o fotografie a luptătorilor care au reușit să iasă din Azovstal.

Duma de Stat, împotriva ideii eliberării soldaților batalionului „Azov”

Președintele Dumei de stat a Federației Ruse Veaceslav Volodin s-a pronunțat împotriva propunerii privind schimbul soldaților răniți, evacuați de pe teritoriul uzinei „Azovstal”, cu cei ruși, luați prizonieri de război.

Infractorii naziști nu trebuie să fie propuși pentru schimb. Sunt criminali de război și trebuie să facem totul pentru ca aceștia să compară în fața instanței”, a declarat Volodin.

Astfel a reacționat Volodin la propunerea deputatului Anatol Vasserman cu privire la adoptarea unei decizii sau chiar legi, care să interzică schimbul „naționaliștilor, de la cei care au participat la uciderea oamenilor, până la cei care și-au făcut tatuaje”. Volodin i-a spus lui Vasserman să pregătească o inițiativă în acest sens, scrie Nastoyashee Vremea.

***

În ajun, Forțele Armate ale Ucrainei au precizat că 254 de oameni au fost evacuați de pe teritoriul uzinei „Azovstal” și transportați pe teritoriul „DNR” (potrivit versiunii Rusiei – 265).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: