După discuția cu Recean, reprezentantul special al președinției OSCE a vorbit cu Ignatiev. Ce spune Tiraspolul
Full Article 2 minutes read

După discuția cu Recean, reprezentantul special al președinției OSCE a vorbit cu Ignatiev. Ce spune Tiraspolul

Tiraspolul cere din nou o discuție cu reprezentanții Chișinăului și spune „că este greșit de a crea dificultăți sau să ignori mecanismele din formatul „5+2″”. Declarațiile au fost făcute de Vitalii Ignatiev, conducătorul instituției de la Tiraspol responsabilă de „relații externe”, într-o discuție cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al preşedinției nord macedonene în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. 

Potrivit Tiraspolului, Ignatiev la discuția cu Thomas Mayr-Harting a cerut „o mediere internațională, inclusiv prin OSCE, pentru normalizarea dialogului dintre Tiraspol și Moldova”.

Se mai menționează că la întrevederea dintre Ignatiev și Mayr-Harting „s-a discutat în special propunerea Tiraspolului cu privire la posibilitatea organizării unor discursuri ale reprezentanților pe probleme politice din Tiraspol și Republica Moldova la sediul OSCE”.

Ignatiev a mai spus că „orice încercări de revizuire a mecanismelor de dialog existente, în condițiile actuale sunt periculoase”.

„Sarcina noastră este să facem așa ca să asigurăm pacea, securitatea și protecția oamenilor, astfel încât procesul de negociere să nu fie ostatic abordărilor subiective ale unor participanți. Considerăm că este greșit de a crea dificultăți sau să ignori mecanismele din formatul „5+2″, făcând referire la unele motive și circumstanțe. Credem că acest mecanism este foarte important și trebuie să funcționeze. Contactele și întâlnirile sunt întotdeauna mai bune, decât absența lor”, a declarat Ignatiev jurnaliștilor, în urma întrevederii cu Thomas Mayr-Harting.

De menționat că și premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting. Oficialul de la Chișinău i-a spus reprezentantului OSCE că „Chișinăul pledează pentru soluționarea pașnică a reglementării transnistrene”. „Republica Moldova va continua să asigure pacea și securitatea în regiune, iar parcursul european al țării nu prezintă un impediment în calea soluționării conflictului transnistrean. Reglementarea conflictului transnistrean se va realiza doar pe cale pașnică”, a mai spus Recean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: