După Rusia și Letonia, „Dojdi” s-ar putea muta în altă țară. Anunțul directorului general
Full Article 3 minutes read

După Rusia și Letonia, „Dojdi” s-ar putea muta în altă țară. Anunțul directorului general

„Dojdi” își va schimba din nou locația. Postul de televiziune intenționează să obțină licența de emisie a unei alte țări. Despre aceasta a informat directorul general al postului TV „Dojdi”, Natalia Sindeeva.

„Vom continua să lucrăm pe YouTube. O să ne deconectăm pentru o perioadă de la rețelele de cablu. Vom pierde bani. Vom obține o nouă licență într-o altă țară”, a spus Sindeeva.

Amintim că pe 6 decembrie autoritățile din Letonia au retras licența de emisie obținută anterior de postul de televiziune „Dojdi”.

Pe 2 decembrie, moderatorul emisiunii „Aici și acum” («Здесь и сейчас») Alexei Korostelev a spus: „Sperăm că am reușit să ajutăm mulți militari, inclusiv prin mediatizare și pur și simplu prin unele facilități de bază pe front”. Ulterior, redactorul-șef al postului TV Tihon Dziadko a subliniat că „Dojdi” nu a mediatizat și nu intenționează să mediatizeze armata rusă pe front. Korostelev a fost concediat.

Serviciul de Securitate al Letoniei a inițiat o anchetă, suspectând că postul de televiziune „ar ajuta soldații ruși din trupele de ocupație”. Instituția a avertizat că orice colectare de fonduri în acest sens, directă sau indirectă, precum și transmiterea unor fonduri sau altor bunuri este pasibilă de răspundere penală.

După concedierea lui Korostelev, încă trei jurnaliști – Margarita Liutova, Vladimir Romenskii și Dorina Lukutina și-au anunțat plecarea de la Dojdi.

Directorul general al postului TV „Dojdi” Natalia Sindeeva a publicat pe 6 decembrie o adresare video, în care explică concedierea lui Korostelev. Aceasta a menționat că decizia privind plecarea acestuia a fost calificată drept mult prea dură de către unii membri ai echipei, însă a fost una necesară.

Mulți au interpretat cuvintele lui Alexei de parcă „Dojdi” se ocupă cu ajutorul forțelor armate rusești. Însă acest lucru nu este adevărat. Fraza a fost o greșeală. Însă prețul acestei greșeli a fost prea mare pentru noi toți. (…) Decizia privind concedierea lui Korostelev, pe care unii au calificat-o drept extrem de dură, a fost luată din cauza pericolului de a rămâne fără licență și de a fi expulzați din Letonia”, a precizat Sindeeva.

Amintim că postul de televiziune „Dojdi” a fost blocat în Rusia peste câteva zile de la începutul războiului din Ucraina. În iunie, conducerea acestuia a anunțat că postul TV a primit autorizație de emisie în Letonia. În decembrie, „Dojdi” a fost amendat cu 10 mii de euro pentru că a ilustrat harta Rusiei cu peninsula Crimeea în componența țării, precum și pentru formularea „armata noastră” cu privire la armata rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: