„Este ilegală”. Chicu, despre anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC
Full Article 2 minutes read

„Este ilegală”. Chicu, despre anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC

Fostul premier Ion Chicu susține că anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională (CC) „este ilegală și nu contribuie la soluționarea crizei politice”. Un mesaj în acest sens a fost postat pe pagina de Facebook a lui Ion Chicu.

„Hotărârea de astăzi a parlamentului în privința retragerii unor membri ai Curții Constituționale este ilegală și nu contribuie la soluționarea crizei politice. Faptul că unii membri ai CCM au fost numiți în vara anului 2019 de coaliția de guvernare de atunci pe principii politice, ignorând rezultatele concursului, nu oferă nici un drept parlamentului de a o demite pe Dna Domnica Manole (om, care cu siguranță nu merită să ocupe nici cea mai neînsemnată funcție în stat) tot pe principii politice”, a scris Chicu.

Precizăm că astăzi, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Tot astăzi, legislativul a aprobat numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al CC.

Partidul Acțiune și Solidaritate a chemat cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, pentru a apăra această instituție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: