Evitați centrul Chișinăului, fermierii organizează două marșuri de protest. Străzile unde va circula tehnica agricolă
Full Article 1 minutes read

Evitați centrul Chișinăului, fermierii organizează două marșuri de protest. Străzile unde va circula tehnica agricolă

Agricultorii-protestatari din cadrul Asociației „Forța Fermierilor” vor organiza pe 5 decembrie, începând cu ora 10:30, un marș cu tehnica agricolă în Chișinău. Fermierii vor mărșălui cu tractoarele pe două trasee: în jurul sediului Guvernului (străzile Bodoni, Micle, Pușkin) și cercul de la Topaz, Parlament și Președinție. Informația a fost confirmată pentru NM de către Alexandr Slusari, președintele Asociației „Forța Fermierilor”

Precizăm că reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” au avut, ieri, o întrevedere cu președinta Maia Sandu referitor la solicitările pe care le au față de Guvern pentru a salva agricultorii micro, mici și mijlocii de la faliment. Asociația s-a arătat nemulțumită de întâlnire și a anunțat că va ieși la protest în Chișinău.

Solicitările fermierilor

Asociației „Forța Fermierilor” a înaintat câteva solicitări autorităților, în contextul situației precare din sectorul agro. Aceștia cer impunerea unui moratoriu băncilor asupra aplicării amenzilor, înființarea unei comisii speciale care să analizeze cazurile fermierilor care nu pot să-și plătească datoriile și alocarea a 50% din fondurile Agenţiei Naţionale de Plăţi pentru Agricultură pentru compensarea pierderilor pentru culturile de floarea-soarelui și porumb în 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: