Femeie originară din Moldova locuiește într-un parc din Italia: „M-a abandonat așa cum ai face cu un câine”
Full Article 3 minutes read

Femeie originară din Moldova locuiește într-un parc din Italia: „M-a abandonat așa cum ai face cu un câine”

O femeie în vârstă de 34 de ani, originară din Republica Moldova locuiește, de o săptămână, într-un parc din Italia. Acum, fără un permis de ședere valabil, femeia solicită ajutor. S-a adresat la o asociație care acordă asistență femeilor, însă nu a primit un răspuns. Într-un final, aceasta a apelat la jurnaliștii italieni. Potrivit jurnaliștilor, femeia a ajuns în stradă după „despărțirea de partenerul ei italian”. 

Presa italiană a scris că femeia, originară din Republica Moldova, a rămas fără permis de ședere și locuiește de o săptămână într-un parc din comuna Brandizzo, provincia Torino.

Iuliana Luncas a venit în Italia în urmă cu 8 ani, însărcinată, pentru „un viitor mai bun”. Până în 2022 a locuit în Brandizzo și Sondrio, acolo și a lucrat. Potrivit sursei, „despărțirea de partenerul ei italian și de fiul ei a marcat începutul unei perioade de instabilitate”. Femeia a căutat „un nou început într-o altă relație dar și asta s-a terminat (prost)” și a rămas singură. 

„M-a abandonat așa cum ai face cu un câine”, a comunicat ea. Jurnaliștii italieni nu au comunicat mai multe detalii despre despărțirea de fiul ei.

Ulterior, femeia și-a găsit refugiul într-o mică grădină publică din Brandizzo. „Nu vreau nimic din Italia. Caut doar o casă și un loc de muncă”, a spus ea.

A apelat la jurnaliștii italieni pentru ajutor. „Mi-a expirat permisul de ședere și asta mă împiedică să fac ceva”, a precizat femeia.

Presa italiană scrie că femeia „în această situație vulnerabilă, în ultimele zile, a apelat la o asociație care acordă asistență femeilor, sperând să găsească sprijin și înțelegere”.

„Nici de pe acest traseu nu au venit răspunsuri și a rămas singură să se ocupe de singurătate și de lupta pentru supraviețuire. (…) Un apel la solidaritate și acțiune pentru că povestea Iulianei nu este doar cea a unei femei în dificultate, ci este reflectarea unui sistem care uită uneori să asculte și să primească pe cei care au cea mai mare nevoie. În timp ce Iuliana își petrece nopțile într-o grădină mică, sperând într-o schimbare, povestea ei ne amintește de importanța empatiei și a angajamentului social pentru a schimba soarta celor care trăiesc un moment de adversitate, într-o lume care de prea multe ori se închide în indiferență”, au comunicat jurnaliștii italieni. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: