FISCUL și-a îndreptat atenția asupra veniturilor obținute de bloggeri și influenceri
Full Article 2 minutes read

FISCUL și-a îndreptat atenția asupra veniturilor obținute de bloggeri și influenceri

Activitatea bloggerilor, vloggerilor și cea a influencerilor a ajuns în vizorul Serviciului Fiscal de Stat. Potrivit unui comunicat publicat pe 3 noiembrie, reprezentanții instituției monitorizează persoanele fizice cu risc de ne(sub)declarare a veniturilor obținute din diverse surse.

Fiscul a anunțat că în acest an a fost examinată activitatea bloggerilor, vloggerilor și influencerilor, iar cei care nu și-au declarat veniturile au fost obligați să o facă. Serviciul Fiscal a menționat că persoanele care nu se conformează voluntar cerințelor legii sunt supuse controlului fiscal.

Totodată, în vizorul inspectorilor fiscali au ajuns și cei care obțin venituri din prestarea serviciilor către companii IT nerezidente, rețele de socializare, cei care au câștiguri din jocurile de noroc, dar și cei care au venit de la bănci și cadastru.

Pe parcursul a nouă luni ale acestui an, inspectorii fiscali au efectuat 61 de verificări fiscale la persoane fizice cu utilizarea metodelor indirecte de estimare a venitului impozabil. În rezultatul verificărilor, au fost calculate suplimentar la buget impozite, taxe, penalități și amenzi în sumă totală de peste 63 de milioane de lei.

Fiscul a precizat că 28 de persoane dintre cele supuse verificărilor au achitat impozite și penalități în sumă totală de 8 825 610 mii lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: