Forța Fermierilor susține că reia protestele. Prima manifestație va avea loc luni, la Guvern 
Full Article 3 minutes read

Forța Fermierilor susține că reia protestele. Prima manifestație va avea loc luni, la Guvern 

Asociația Forța Fermierilor – a cărui director executiv este Alexandru Slusari, fost deputat, actual membru în consiliul societății SA Energocom – a anunțat despre reluarea acțiunilor de protest. Potrivit Asociației, decizia a fost luată pentru că nu li s-au îndeplinit cerințele, totodată pentru că premierul nu le-a răspuns la solicitarea de a avea o întâlnire cu ei. Se menționează că, luni – la intrare în clădirea Guvernului, va avea loc un protest de avertizare. 

Pe 12 august, reprezentanții Asociației Forța Fermierilor au declarat că reiau acțiunile de protest și că nu au altă soluție „chiar dacă ne aflăm în plin sezon agricol”.

Dat fiind faptul că pe parcursul săptămânii curente nu a fost nici o reacție la solicitarea Asociației Forța Fermierilor privind întrunirea cu domnul prim-ministru, precum și nu a fost fixat niciun progres în realizarea revendicărilor noastre, vă anunțăm despre reluarea acțiunilor de proteste. Chiar dacă ne aflăm în plin sezon agricol, nu avem altă soluție în condițiile neglijenței demonstrative a problemelor noastre din partea autorităților abilitate”, se arată într-o declarație a Asociației.

Se menționează că luni, 14 august, începând cu orele 10.00, la intrare în Guvern din partea str. Puskin, va avea loc un protest de avertizare în formă de pichetare”.

Dacă domnul prim-ministru nu dorește să se întâlnească cu agricultorii, atunci mai mulți fermierii vor veni la Guvern să-i întrebe pe cei, care sunt salariați din impozitele noastre, de ce nu avem acest dialog și de ce guvernare nu se ține de cuvânt și nu implementează măcar acele promisiuni, care au fost făcute public pe 27 iunie. (…) Reiterăm că protestul va avea caracter economic și solicităm ca orice forța politică să nu încerce să folosească evenimentul pentru sustragerea dividendelor politice”, au conchis reprezentanții Asociației.

***

Asociația Forța Fermierilor a organizat în ultima perioadă mai multe proteste atât la Chișinău, cât și în localitățile țării. Ultima manifestație a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din capitală. Atunci, reprezentanții Asociației au anunțat că își întrerup protestele până la 1 august, timp în care Guvernul trebuie să îndeplinească 3 cerințe pentru a ajuta producătorii agricoli mici și mijlocii să iasă din criza din domeniu. Este vorba despre alocarea a cel puțin 350 milioane lei pentru subvenții, aducerea din România a 4 000 tone de motorină și stabilirea prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a moratoriului la achitarea penalității și dobânzilor față de creditori. Dacă cele 3 condiții nu vor fi executate, fermierii precizau că își vor relua protestele.

În iunie, premierul Dorin Recean declara că Guvernul Republicii Moldova nu are resurse suficiente pentru a îndeplini toate cerințele Asociației Forța Fermierilor. Totodată, Recean menționa că înțelege dificultățile din sectorul agricol și caută soluții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: