Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, rămâne după gratii
Full Article 1 minutes read

Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, rămâne după gratii

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, care fusese plasat în arest preventiv pentru 15 zile, rămâne după gratii. Informația a fost confirmată astăzi, 28 noiembrie, pentru NM de către ofițerul de presă al instituției, Emil Gaitur, care a precizat că magistrații Curții de Apel Chișinău au respins, joi, demersul avocaților privind eliberarea lui Chitoroagă și a menținut decizia Judecătoriei Chișinău.

Totodată, instanța a respins demersul procurorilor Anticorupție, care au solicitat plasarea lui Chitoroagă în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Amintim că Nicolae Chitoroagă a fost reținut în data de 21 noiembrie. Acesta este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. 

Potrivit Codului Penal, pedeapsa pentru îmbogățire ilicită constituie o amendă de la 400 la 500 de mii de lei sau între 7 și 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: