Fotbal și premii. A fost desemnat câștigătorul automobilului oferit de Orange

Orange Moldova este un suporter fidel al fotbalului – cel mai iubit sport al moldovenilor, inclusiv al clienților săi. Tradițional, operatorul #1 din Moldova a invitat toți fanii fotbalului să-și pună la încercare intuiția și norocul în cadrul concursului Ghicește scorul și câștigă și să se bucure de premii de valoare.

Orange Moldova a adus mai aproape de microbiști spiritul și atmosfera Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar și a organizat concursul Ghicește scorul și câștigă. Iar trei cei mai norocoși participanți s-au bucurat de premii de valoare: un automobil KIA Stonic, un iPhone 14 Pro și un iPhone 14Pro Max.

Automobilul KIA Stonic și-a găsit câștigătorul

În perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022, 5.802 participanți au expediat la numerele scurte dedicate peste 300.000 de pronosticuri, dintre care 25.410 s-au dovedit a fi corecte.

207 cei mai insistenți și norocoși, care au acumulat 20 de puncte și mai mult, au intrat în competiția pentru marele premiu – automobilul KIA Stonic. Câștigătorul a fost selectat cu ajutorul unei platforme online, în mod aleatoriu, iar extragerea a fost transmisă Live pe pagina fotbal.orange.md, site-ul privesc.eu, postul TV Privesc.eu, precum și pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al Orange Moldova.

Leonid DONOS, câștigător: „De mulți ani sunt client Orange și sunt un participant fidel al concursurilor organizate de companie. Sunt foarte fericit că am câștigat această mașină. Toată familia trăim niște emoții de nedescris. Orange ne-a făcut cea mai mare surpriză înainte de Crăciun. Mulțumesc foarte mult companiei pentru acest minunat concurs, iar tuturor participanților le urez să creadă în steaua sa norocoasă și cu siguranță vor câștiga”.

Ludmila NISTORICĂ, Director Marketing și Comunicare, Orange Moldova: „Pentru noi, cei din Orange, acest concurs este unul de tradiție și de suflet, pentru că în acest an am ajuns la ediția a 11. Chiar dacă în acest an, Campionatul Mondial s-a jucat iarna și nu am putut fi prezenți în Orășelul Fotbalistic, pentru noi este foarte important că am reușit să păstrăm conexiunea emoțională cu clienții noștri. Suntem mândri că le-am oferit un Campionat fără precedent, că am dezvoltat spiritul competitiv în rândul microbiștilor și că le-am oferit aprecierea noastră prin premii de valoare”.

Atmosfera Campionatului a fost simțită și de alți clienți Orange, care au participat în competiție. Microbiștii care au ghicit scorurile au avut șansa să câștige mai multe premii: trotinete electrice, televizoare, smartphone-uri și bonusuri pentru fiecare scor corect – trafic Internet sau minute în rețea.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

president.gospmr

Tiraspolul ar putea prelungi starea de urgență cu încă 2 luni. Krasnoselski: situația economică rămâne dificilă

Tiraspolul ar putea prelungi starea de urgență în economie până pe 9 august. Liderul de facto al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a făcut această propunere în cadrul unei ședințe cu subalternii săi, în cadrul căreia a constatat că situația economică din stânga Nistrului „rămâne dificilă”. Un „decret” în acest sens a fost transmis așa-zisului Soviet Suprem, care urmează să se pronunțe într-o ședință extraordinară.

În cadrul ședinței convocate de Krasnoselski pe 8 iulie, au participat reprezentanții așa-numitului guvern și soviet suprem local, precum și reprezentanții comisiei special formate pentru elaborarea măsurilor anticriză.

Potrivit administrației de la Tiraspol, discuțiile s-au axat pe menținerea locurilor de muncă, susținerea întreprinderilor industriale – în special a celor orientate spre export – și reducerea cheltuielilor publice. Krasnoselski susține că, în actualele condiții, este dificil de prognozat veniturile bugetare, iar autoritățile trebuie să decidă care cheltuieli pot fi amânate și care sunt esențiale.

Potrivit sursei citate, Tiraspolul continuă să opereze modificări la „bugetul” pentru anul 2025, precum și să elaboreze „proiectului bugetului pentru 2026”, în conformitate cu noile realități economice.

Criza în regiunea transnistreană: de la ce a pornit, cine e de vină și ce consecințe are

Amintim că regiunea transnistreană a instituit, pe 11 iunie, pentru 30 de zile, starea de urgență în economie. Tiraspolul a invocat, drept motiv, reducerea livrărilor de gaze naturale în stânga Nistrului.

O săptămână mai târziu, autoritățile de facto de la Tiraspol au recunoscut că situația economică din stânga Nistrului este una critică: rezervele financiare au fost epuizate, iar executarea „bugetului local” este imposibilă „din cauza crizei energetice și a contextului geopolitic”.

Astfel, după ce, la sfârșitul lunii mai, Tiraspolul a anunțat că cadrele didactice își vor primi indemnizațiile de concediu pentru vara anului 2025 în două tranșe egale –  justificând decizia prin lipsa fondurilor în așa-zisul buget al regiunii – așa-zisele autorități din stânga Nistrului au anunțat, pe 20 iunie, că și bugetarii din regiunea transnistreană își vor primi salariile, din 1 iulie, în două părți egale.

La începutul lunii iulie, proprietarul holdingului „Sheriff” din regiunea transnistreană, Victor Gușan, a alocat aproximativ 2 milioane de dolari din fonduri proprii administrației orașului Tiraspol – „pentru rezolvarea problemelor gospodărești”. Înseamnă asta că „situația este, într-adevăr, foarte rea” pe malul stâng? Este un semnat adresat Moscovei? Sau Chișinăului? Sau doar un gest dictat de convingeri personale? — detalii în analiza NM.

Precizăm în acest context că, anterior, Biroul politici de reintegrare a declarat pentru NM că a oferit sprijin pentru populația regiunii, însă administrația nerecunoscută nu a dat curs propunerilor: „Chișinăul este mereu dispus să vină în sprijinul cetățenilor săi din regiune și să evite provocarea crizelor umanitare în măsură să afecteze și malul drept al Nistrului”.

***

Amintim că Federația Rusă a refuzat să mai furnizeze gaze naturale în Republica Moldova, destinate regiunii transnistrene, de la 1 ianuarie, deși contractul prin care și-a asumat să o facă este în vigoare. Decizia Moscovei a declanșat o criză în stânga Nistrului, dar s-a răsfrâns și asupra malului drept.

În februarie, Chișinăul a permis tranzitul de gaze către regiunea transnistreană, în baza unui contract între Moldovagaz și un trader european, cu plata în avans. Recent, președinta Maia Sandu a recunoscut că gazele care ajung astăzi în regiune sunt achitate de Federația Rusă, dar a precizat că autoritățile nu deține informații despre cum sunt plătite livrările: „Rusia achită. Știm că Rusia. Nu știm detalii, pentru că nimeni nu ni le prezintă”.

Președinta a mai precizat că soluționarea problemelor economice din regiune este practic imposibilă, atâta timp cât Rusia își menține ilegal pe teritoriul din stânga Nistrului trupele militare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Facebook/Irina Vlah

Partidul lui Vlah, protest la CA: „Am venit să petrecem libera exprimare pe ultimul drum”. Reacție

Partidul Republican „Inima Moldovei” a organizat pe 8 iulie un protest la sediul Consiliului Audiovizualului (CA). Formațiunea politică a învinuit CA de faptul că ar fi instituit „cenzura”, la indicația formațiunii de guvernământ PAS. Consiliul Audiovizualului a respins acuzațiile, catalogându-le drept „electorale”.

Un grup de reprezentanți ai Partidului Republican „Inima Moldovei”, în frunte cu lidera formațiunii, Irina Vlah, au venit în fața sediului Consiliului Audiovizualului, îmbrăcați în haine negre și cu flori artificiale, pentru a protesta. Manifestația a început cu audierea unei melodii specifice ceremoniilor funerare.

Astăzi, cu sufletul îndurerat, cu lacrimi în ochi am venit să petrecem libera exprimare pe ultimul drum. A fost bine cu ea. Am vorbit, am spus, am explicat oamenilor ce se întâmplă cu adevărat în țară, însă adevărul a fost prea dur pentru urechile lor fine, a fost pre direct pentru ochișorii lor sclipitori. (…) Dragă guvernare, dacă veți stinge televizoarele, noi vom tipări ziare. Dacă veți închide internetul, noi vom ieși stradă. Și credeți-ne pe cuvânt că nimeni, nici Bruxelles-ul, nici Macron, niciun președinte al Uniunii Europene, nu o să vă scape”, a declarat un reprezentant al partidului.

Manifestanții au spus că formațiunea de guvernământ, prin intermediul CA, a instituit „cenzura” în spațiul audiovizual. Potrivit lor, aceasta poate fi argumentată, între altele, prin faptul că au fost „închise” televiziuni și blocate site-uri.

Facebook/Irina Vlah

La rândul său, Irina Vlah a spus: „Suntem aici pentru că vrem să vă spunem: din cauza lor dvs nu puteți să vedeți adevărul la televizor. Cei care sunt aici permanent luptă cu libertatea, cei care sunt aici amendează toate posturile de televiziune, ei fac așa ca emisiunile să fie sterile și pe placul PAS. Ei ucid pluralismul de opinie, ei primesc salarii din buget și ne lipsesc pe noi de dreptul la informare. Astăzi, Consiliul Audiovizualului a devenit principalul instrument de cenzură al PAS. (…) De aceea am decis că Consiliul Audiovizualului trebuie redenumit în Consiliul de Cenzură PAS”.

Ulterior, un manifestant a lipit o pancartă cu inscripția „Consiliul de Cenzură PAS” pe placa cu denumirea CA și au lăsat florile la intrarea clădirii.

Facebook/Irina Vlah
Facebook/Irina Vlah

Reacția Consiliului Audiovizualului

NM a contactat-o pe șefa Serviciului de presă al CA, Nicoleta Lupu, pentru a reacție la invinuirile formațiunii politice.

Consiliul Audiovizualului califică acțiunea Partidului Republican „Inima Moldovei” ca fiind una de natură electorală și respinge categoric toate acuzațiile invocate. Autoritatea de reglementare își desfășoară activitatea în strictă conformitate cu legislația în vigoare și va continua să-și îndeplinească misiunea de garant al interesului public în sectorul audiovizualului fără a fi intimidată”, a declarat Lupu.

***

Amintim că, pe parcursul anilor 2022 și 2023, Comisia Situații Excepționale, formată din membrii Guvernului, a suspendat temporar licențele de emisie ale televiziunilor Primul în Moldova, TV6, Orhei TV, Accent TV, NTV Moldova, RTR Moldova, Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, fiind invocate motive de securitate națională și dezinformare. Ulterior, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a retras actele permisive ale unora dintre aceste 12 televiziuni.

În perioada guvernării PAS, Serviciul de Informații și Securitate a blocat și zeci de site-uri – în majoritatea cazurilor, după începerea invaziei ruse la scară largă asupra Ucrainei. SIS și-a argumentat deciziile prin faptul că site-urile respective răspândesc dezinformare. Unele pagini web au devenit ulterior accesibile.

Centrul și sudul țării, sub cod galben de caniculă: Maximele prognozate de meteorologi

Valul de căldură se menține în unele raioane din centrul și sudul R. Moldova. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru miercuri, 9 iulie, cod galben de caniculă.

Potrivit meteorologilor, în zonele vizate temperaturile maxime vor urca până la +33…+35°C.

Amintim că în perioada 6-8 iulie, R. Moldova a fost sub cod galben și portocaliu de caniculă.

(VIDEO) Rusia „plătește partide din Moldova”/ I-au amintit lui Șor de Gulag/ Guri lipite la protestul lui Vlah

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Partidul „Inima Moldovei” a protestat la sediul CA: „Aici ar fi putut fi adevărul”
— PL cere anchetă pentru declarațiile lui Șor de la Moscova
— PSDE propune crearea „Alianței Moldova Europeană”
— Risc de corupere a alegătorilor. Recean: democrația nu-i de vânzare
— Până la 400 milioane euro pentru securitatea energetică a Moldovei
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Tudor Mardei/NewsMaker

Un nou împrumut pentru Moldova din partea UE: €244 mln pentru termoficarea din Chișinău și un spital la Cahul

Republica Moldova va beneficia de două împrumuturi în valoare totală de peste 244 milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI Global), pentru modernizarea sistemului de termoficare din Chișinău și pentru construirea unui nou spital regional la Cahul.

Potrivit unui comunicat al Băncii Europene de Investiții, un împrumut de 143,5 milioane de euro va finanța modernizarea rețelei de termoficare din capitală. Termoelectrica va implementa proiectul prin înlocuirea sistemelor verticale învechite din blocurile de apartamente cu conducte orizontale, instalarea de puncte termice individuale și îmbunătățirea rețelelor de distribuție din clădiri. Se preconizează că aceste măsuri vor reduce consumul de energie cu 25%, vor micșora facturile la încălzire și vor diminua emisiile de gaze cu efect de seră cu 7% în următoarele două decenii.

Alte 101 milioane de euro vor fi alocate pentru construcția spitalului din Cahul, care va deservi circa 300.000 de persoane din sudul țării. Ministerul Sănătății al Republicii Moldova este responsabil pentru construcția spitalului, planificată până în 2030.

Finanțarea BEI este completată de contribuții din partea Uniunii Europene, BERD și altor parteneri internaționali. Proiectele vor contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, reducerea facturilor la energie și asigurarea accesului la servicii medicale moderne.

„Este momentul potrivit pentru a reduce consumul ineficient de energie în Moldova prin proiecte precum
acestea – nu doar din motive economice, ci și pentru calitatea vieții și viitorul dumneavoastră. În spatele fiecărui euro investit se află o familie din Moldova a cărei viață devine mai bună – cu locuințe mai calde, servicii medicale fiabile și speranță reală pentru viitor. Aceste investiții nu sunt doar despre infrastructură;
acestea oferă demnitate, siguranță și oportunități în viața de zi cu zi a oamenilor”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Menționăm că Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, deținută de statele membre. Aceasta oferă finanțare pe termen lung pentru investiții solide, care contribuie la realizarea obiectivelor de politici ale Uniunii Europene.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: