FOTO Fistic prăjit, contaminat cu o toxină periculoasă. În ce magazine era comercializat?
Full Article 50 second read

FOTO Fistic prăjit, contaminat cu o toxină periculoasă. În ce magazine era comercializat?

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță despre retragerea unui lot de Fistic prăjit fără sare. Instituția precizează că a fost depistat în produs conținut ridicat a contaminantului – Ocratoxina A. 

Agenția menționează că produsul avea data de valabilitate – 22 aprilie 2023. Acesta a fost comercializat în magazinele Kaufland. Decizia de retragere aparține companiei „Carl Wilhelm Clasen GmbH”.

„Consumatorii care au cumpărat acest produs, sunt rugați să nu-l consume și să-l returneze în magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară”, comunică ANSA.

FOTO Fistic prăjit, contaminat cu o toxină periculoasă. În ce magazine era comercializat?

Facebook/Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor

Ocratoxina A reprezintă o toxină produsă de diferite specii de Aspergillus și Penicillium — este una dintre cele mai abundente micotoxine care contaminează alimentele. Este, de asemenea, un contaminant frecvent al caselor deteriorate de apă și al conductelor de încălzire.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: