FOTO Fistic prăjit, contaminat cu o toxină periculoasă. În ce magazine era comercializat?
Full Article 50 second read

FOTO Fistic prăjit, contaminat cu o toxină periculoasă. În ce magazine era comercializat?

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță despre retragerea unui lot de Fistic prăjit fără sare. Instituția precizează că a fost depistat în produs conținut ridicat a contaminantului – Ocratoxina A. 

Agenția menționează că produsul avea data de valabilitate – 22 aprilie 2023. Acesta a fost comercializat în magazinele Kaufland. Decizia de retragere aparține companiei „Carl Wilhelm Clasen GmbH”.

„Consumatorii care au cumpărat acest produs, sunt rugați să nu-l consume și să-l returneze în magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară”, comunică ANSA.

FOTO Fistic prăjit, contaminat cu o toxină periculoasă. În ce magazine era comercializat?

Facebook/Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor

Ocratoxina A reprezintă o toxină produsă de diferite specii de Aspergillus și Penicillium — este una dintre cele mai abundente micotoxine care contaminează alimentele. Este, de asemenea, un contaminant frecvent al caselor deteriorate de apă și al conductelor de încălzire.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: