(FOTO) Un militar rus, care a luptat în Ucraina, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Un militar rus, care a luptat în Ucraina, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

Un militar rus, care a luptat în Ucraina, a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit Poliției de Frontieră, acesta urma să ajungă în regiunea transnistreană.

„Conform informațiilor, cetățeanul rus a participat în războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Urmare a intervievării s-a încurcat în declarații, încercând să inducă în eroare inspectorii Poliției de Frontieră din prima linie. Persoanei în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întoarsă pe cale aeriană în statul de pornire”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

Amintim că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în Republica Moldova, dar și a războiului din Ucraina, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) informează că în ultimele 24 de ore circa 24 de cetățeni au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că la începutul lunii martie, un reprezentant al structurii private militare din Federația Rusă Wagner ar fi încercat să ajungă săptămâna aceasta în Republica Moldova. Acesta a fost depistat la Aeroportul internațional Chișinău, iar polițiștii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: