Franța oferă Moldovei un credit de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic și feroviar
Full Article 50 second read

Franța oferă Moldovei un credit de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic și feroviar

Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD) vor semna un Acord de facilitate de credit, în sumă de 60 de milioane de euro. Resursele financiare vor fi destinate suportului bugetar și realizării reformelor în sectorul energetic și feroviar. Un asemenea proiect de hotărâre a fost aprobat, astăzi, de Cabinetul de miniștri, pe 19 octombrie.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, din partea țării noastre, Acordul va fi parafat de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. Împrumutul contractat va avea o maturitate de 15 ani, inclusiv o perioadă de grație de 5 ani și va fi debursat într-o singură tranșă. Rata dobânzii este flotantă și constituie Euribor 6m + marja de 0,90%.

Acordul urmează a fi ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova și va intra în efectivitate în ziua în care AFD va primi opinia legală a părții moldovenești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: