„Hai Davai” de pe rafturile magazinelor. ANSA a retras din comerț trei loturi de vinuri neconforme
Full Article 2 minutes read

„Hai Davai” de pe rafturile magazinelor. ANSA a retras din comerț trei loturi de vinuri neconforme

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează că a retras de pe rafturile magazinelor trei loturi de vinuri de marca „Hai Davai” cu capacitatea de 1,5 litri, îmbuteliate și produse de „Orhei-Vin”. Potrivit Agenției, loturile neconforme au fost restituite producătorului pentru a fi supuse procedurii de nimicire sau utilizare în alte scopuri.

ANSA anunță că au fost depistate 3 loturi de vinuri neconforme. Ar fi vorba de vinul alb demidulce „Sauvignon”, vinul roz demidulce „Isabella” și vin roșu sec „Cabernet”, marca „Hai Davai”.

Potrivit Agenției, lotul de vin roz și alb a fost identificat neconform după necorespunderea concentrației în masă a zaharurilor, indicând prezența edulcoranților, ceea ce contravine prevederilor legislației.

Totodată, lotul de vin roșu a fost retras din comerț după ce ar fi depășit de 3,66 ori limita admisibilă a concentrației în masă a diglucozidului de malvidină, indicând valoarea de 55,0 mg/dm3 la norma de 15,0 mg/dm3.

Pentru a asigura consumatorii cu produse vinicole conforme cerințelor actelor normative în vigoare, ANSA anunță că a dispus retragerea din comerț a loturilor neconforme și restituirea lor producătorului, pentru a fi supuse procedurii de nimicire sau utilizare în alte scopuri.

Persoanele care au achiziționat produse din loturile date sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: