„Hoții șterg, noi vom scrie de câte ori e nevoie”. Spînu, după ce inscripția „Moldova Europeană” a fost eliminată la Comrat
Full Article 1 minutes read

„Hoții șterg, noi vom scrie de câte ori e nevoie”. Spînu, după ce inscripția „Moldova Europeană” a fost eliminată la Comrat

„Hoții șterg, noi vom scrie ori de câte ori e nevoie” – a comunicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu pe 19 mai, după ce mesajul „Europeană Moldova Construim Împreună” în găgăuză de pe drumul de lângă Comrat a fost eliminat. 

Pe 15 mai Spînu a publicat pe rețelele de socializare imagini cu „o parte din drumurile europene construite în ultimii ani”. Pe unele drumuri a putut fi observată inscripția „Europeană Moldova Construim Împreună”.

În aceeași zi, jurnalistul TV8 Andrei Captarenco a publicat imagini cu un drum de lângă Comrat, a cărui inscripție „Europeană Moldova Construim Împreună” a fost acoperită cu o vopsea. 

Pe 19 mai, Spînu a scris pe online că textul a fost scris din nou. „Împreună construim Moldova Europeană, inclusiv la Comrat (poza de pe centura or. Comrat). Hoții șterg, noi vom scrie ori de câte ori e nevoie, în găgăuză, cu respect pentru limba din regiune. Uniunea European respectă tradițiile, diversitatea și limba vorbită de fiecare om”, a menționat oficialul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: