Pe numele lui Igor Dodon ar putea fi inițiat un dosar penal? Reniță s-a adresat în instanța de judecată
Full Article 2 minutes read

Pe numele lui Igor Dodon ar putea fi inițiat un dosar penal? Reniță s-a adresat în instanța de judecată

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Iurie Renița, a contestat ordonanța de refuz  a urmării penale pe cazul „kuliok” și s-a adresat în instanța de judecată pentru anularea deciziei. Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana va examina demersul pe data de 5 octombrie.

Reniță a scris pe pagina sa de Facebook că a primit o citație. În ședința din 5 octombrie, judecătorul Sergei Ciobanu îi va analiza plângerea împotriva acțiunilor Procuraturii Anticorupție. Reniță va fi reprezentat în instanță de către avocatul Lucian Rogac. Menționăm că același avocat îl reprezintă pe Vladimir Plahotniuc într-unul din procesele sale penale.

Deputatul a menționat că s-a adresat în judecată după ce procuratura a refuzat să inițieze un dosar penal împotriva lui Igor Dodon pe baza înregistrărilor video pe care acesta le-a făcut publice.

Este vorba despre întâlnirea de acum un an între Plahotniuc și Dodon. În înregistrarea video, Plahotniuc încearcă să îi dea lui Dodon o pungă neagră, pe care președintele nu o ia în mâini. Reniță susține că în aceasta erau bani.

Amintim că deputatul a publicat înregistrarea video cu Dodon și Plahotniuc pe 18 mai, în aceeași zi în care procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat la o conferință de presă că Vladimir Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului.

Pe 24 iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat o investigație în baza acestui caz. Procurorii au decis să nu inițieze un dosar penal, deoarece este imposibil să se stabilească ce se afla în pachetul pe care Plahotniuc i l-a dat lui Dodon. În același timp, procuratura a dat asigurări că va relua ancheta, în cazul în care vor apărea dovezi concludente.

Pe numele lui Igor Dodon ar putea fi inițiat un dosar penal? Reniță s-a adresat în instanța de judecată
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: